Nogomet
18

Amil Dilberović, najbolji igrač Metalleghea: Želja mi je da se jednog dana vratim u Ajax

Piše: E. B.
Amil Dilberović
Amil Dilberović
Vezni igrač Amil Dilberović, najbolji pojedinac Metalleghe BSI-ja koji je prošao nogometnu školu Ajaxa, nastavio je sa sjajnim igrama.

U posljednjoj utakmici Prve lige FBiH ekipa iz Jajca, koja je zajedno sa Zvijezdom iz Gradačca jedini kandidat za ulazak u Premijer ligu BiH, pobijedila je Orašje rezultatom 3:1.

Strijelac posljednjeg gola u 62. minuti bio je upravo 21-godišnji Dilberović, čime se učvrstio na drugom mjestu liste strijelaca Prve lige FBiH sa 10 golova.

"Zadovoljan sam svojim igrama ove szeone. Došao sam ovdje s povredom, ali u toku sezone sve bolje i bolje igram, iako nisam došao još na nivo na kojem mogu igrati", kaže Dilberović.

On je u karijeri nastupao za švedski Elfsborg, italijansku Speziju i holandsku Zeeburgiju, a kao krajnji cilj u karijeri ističe povratak u Ajax.

"Želja mi je da se jednog dana vratim u Ajax. Tamo mi je Zlatan Ibrahimović mnogo pomagao. On je uvijek djecu sa Balkana podržavao, okupljao nas i pričao nam šta nas očekuje u karijeri i veoma sam mu zahvalan", kaže Dilberović kojem ugovor sa Metallegheom ističe na kraju ove sezone.

Kako kaže, ima mnoštvo ponuda iz Premijer lige BiH, ali i inostranstva.

"Moj menadžer sve rješava, moje je da igram najbolje što mogu, a o ponudama za sada ne razmišljam. Vidjet ćemo gdje ću igrati iduće sezone", govori Dilberović i dodaje kako smatra da će Kup BiH pripasti Radniku.