Nogomet
29

Dženan Durak potpisao za Metalleghe: Cilj je ulazak u Premijer ligu, klub to zaslužuje

Piše: D. B.
Dženan Durak
Dženan Durak
Bivši mladi reprezentativac BiH Dženan Durak novi je igrač lidera na tabeli 1. lige Federacije BiH Metalleghea. S njim smo razgovarali o prvim utiscima o novoj sredini, kao i o ciljevima kluba iz Jajca.

Durak je ugovor s ambicioznim Metallegheom potpisao do kraja ove sezone nakon što je napustio Travnik. Činio je sve kako bi se spremio za proljetni dio sezone, ali je to otežavala povreda.

"Potpisao sam ugovor s Metallegheom do kraja ove sezone, sve se dogodilo neočekivano i brzo. Počeo sam pripreme s Travnikom, ali mi je nakon 15 dana rečeno da struka ne vjeruje da se mogu spremiti do nastavka sezone i pomoći Travniku u borbi za opstanak, pa sam napustio klub", izjavio je Durak za portal Klix.ba.

Durak je važio za izuzetno kvalitetnog nogometaša, pružao je odlične partije u Olimpicu, a onda je prešao u Zrinjski, gdje su počeli problemi s povredama. Kasnije je promijenio sredinu i prešao u Travnik, ali mu zdravstveno stanje nije dozvoljavalo da se vrati u formu. Ipak, sada je na pravom putu.

"Prošla godina mi je bila najteža u karijeri. Pratile su me povrede, operisao prepone i imao jaku upalu pubičnih kostiju zbog prefosiranosti. Međutim,sada sam u puno boljem stanju, treniram normalno s ekipom i napredujem", rekao je novi nogometaš Metalleghea.

On je izuzetno zadovoljan prijemom u klub i profesionalnošću koja vlada u ovom kolektivu. Uvjeren je da će Metalleghe naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH.

"Dolazak u Metalleghe je ispravan korak i spas za moju karijeru nakon svega što mi se dogodilo. Ljudi u klubu imaju strpljenja s igračima, pokazuju povjerenje, a to je veoma važno za nas nogometaše. Radi se maksimalno ozbiljno i krajnje profesionalno. Cilj je ulazak u Premijer ligu, a ja sam uvjeren da ćemo to ostvariti. Ovaj klub to zaslužuje, gladni smo uspjeha i napretka", završio je Durak.

Metalleghe he prvi na tabeli sa 29 bodova, tri više od drugoplasirane Budućnosti.