SP nogometašica u Njemačkoj
0

VIDEO / Amerikanke posljednje polufinalistice

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nogometašice SAD-a plasirale su se u polufinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Njemačkoj nakon što su u nevjerovatnoj utakmici četvrtfinala boljim izvođenjem jedanaesteraca (5:3) izbacile Brazil.

Amerikanke su veliki dio utakmice igrale s igračicom manje, nakon što je u 65. Rachel Buehler isključena, a jedanaesterce su izborile u drugoj minuti sudijske nadoknade. No, na kraju su se ipak osvetile Brazilkama za poraz 4:0 u polufinalu SP-a 2007. godine.

Na samom početku utakmice SAD su došle u vodstvo autogolom Daiane u 2. minuti.

U 66. minuti Buehler je u svom kaznenom prostoru srušila najbolju Brazilku Martu. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a Buehler je poslao u svlačionicu. Golman SAD-a Hope Solo odbranila je jedanaesterac koji je izvela Cristiane, ali sudija je odlučio da se jedanaesterac ponovno izvede jer je Solo gazila po crti gola. Ovoga puta najstrožu kaznu izvela je Marta i pogodila za 1:1.

Brojčanu prednost Brazilke su iskoristile tek u produžetku, u 92. minuti, kada Marta postiže svoj drugi gol za vodstvo 2:1.

Amerikanke se nisu predale te su u samom finišu utakmice u 122. minuti preko Abby Wambach zabila za 2:2 pa je odluka o posljednjem sudioniku SP-a pala nakon izvođenja udaraca s 11 metara.

Tragičarka je ponovno bila Daiane koja jedina nije realizirala kazneni udarac.

U polufinalnim susretima u srijedu sastaju se Japan - Švedska i SAD - Francuska.