Nogomet
43

Amer Dupovac za Klix.ba: Sarajevo može iznenaditi u Poljskoj

Piše: Edin Isanović
Amer Dupovac, bivši kapiten FK Sarajevo, vjeruje da njegovi bivši saigrači mogu večeras u Poznanu napraviti iznenađenje u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka protiv Lecha.

Optimizam temelji na činjenici da je Bordo tim odigrao dobro u prvom meču na najvećem bh. stadionu. Podsjetimo, poljski prvak je prošle sedmice na najvećem bh. stadionu slavio 2:0.

"Gledao sam meč na Koševu gdje je Sarajevo dobro igralo. No, Lech se taktički dobro postavio. Mogu reći da su iz prve polušanse postigli pogodak. U drugom poluvremenu su gosti iz prekida po drugi put pogodili mrežu i stekli znatnu prednost. Ipak, vjerujem da Bordo tim može iznenaditi. U sličnim situacijama bili smo prije godinu dana u Evropskoj ligi. Recimo, protiv Atromitosa smo morali postići najmanje dva pogotka kako bismo prošli dalje. Uspjeli smo na kraju", kaže Dupovac za Klix.ba.

Nekadašnji stoper tima sa Koševa naglašava kako bh. predstavnik u Poljskoj može odigrati rasterećeno.

"Gostima mnogi daju minimalne šanse, ali ja vjerujem da mogu napraviti čudo i ponoviti rezultat od prošle godine. U uzvratu će biti jači za Ivana Tatomirovića koji nije mogao igrati u prvom meču", dodaje naš sagovornik.

Na kraju je napomenuo kako je njegov tim Sheriff neočekivano eliminisan iz Evropske lige.

"Neuspjeh je kada odmah ispadnete. Dosta je uloženo u ekipu i niko nije očekivao da ćemo se odmah oprostiti od evropskih utakmica. Ipak, takav je nogomet. Sada se okrećemo domaćem prvenstvu koje počinje ovog vikenda“, zaključio je Dupovac.