Nogomet
11

Ambiciozna Sloboda dočekuje Čelik, Zrinjski gostuje u Zvorniku

Piše: Edin Isanović
Ovog vikenda je na programu 2. kolo BHT Premijer lige. Pet utakmica igra se u subotu, dok su preostale tri na programu u nedjelju. Tuzlanska Sloboda će nakon dugo vremena odigrati premijerligašku utakmicu na Tušnju. Na megdan im stiže dugogodišnji rival – Čelik.

Domaći vjeruju da mogu osvojiti kompletan plijen, a optimizam se temelji i na sjajnoj igri u prošlom kolu na Piroti. Tada su Tuzlaci savladali Travnik rezultatom 3:0. Gosti iz Zenice naglašavaju kako će igrati otvoreno i nadaju se pozitivnom ishodu.

Aktuelni prvak Zrinjski pokušat će doći do prve pobjede kod Drine iz Zvornika. Iako su Plemići blagi favoriti treba naglasiti da novajlija u ligi ima kvalitetan sastav i da igraju pred svojim navijačima. Sve sugerira da bi mogla biti dobra utakmica. Zvijezdi na noge stiže Travnik. Tim iz Gradačca nije igrao 1. kolo na stadionu Asim Ferhatović Hase zbog administrativnih problema, te su izgubili utakmicu za zelenim stolom. U sudaru sa Vezirima pokušat će se iskupiti i doći do prvih bodova.

Vitez će konačno na svom stadionu ugostiti sarajevski Olimpic. Husnija Arapović, prvi šef struke domaćih naglasio je kako su Vukovi jedana od najnezgodnijih gostujućih ekipa i da neće biti lako igrati protiv njih. Dodao je kako je njegov tim u Zenici u 1. kolu odigrao dobru utakmicu, ali su imali problema sa realzacijom koju će težiti popraviti u sudaru sa najmlađim sarajevskim premijerligašem. Iz tabora Olimpica najavljuju otvorenu igru.

Veležu na megdan stiže Mladost iz Velike Obarske. Rođeni u ovoj sezoni imaju visoke ambicije i osvajanje tri boda nameće se kao imperativ. No, trebaju biti oprezni jer Mladost ima kvalitetnu ekipu koja je i prošle godine mnogim klubovima pomrsila račune.

Raspored i satnica:

Sloboda – Čelik 17:00 sati (prijenos BHT1)

Drina – Zrinjski 17:30 sati Zvijezda – Travnik 17:30 sati Vitez – Olimpic 17:30 sati Velež – Mladost V.O. 17:30 sati

Nedjelja:

Radnik – Slavija 17:30 sati Željezničar – Široki Brijeg 20:30 sati Borac – Sarajevo 20:30 sati (prijenos na Moja TV)