Nogomet
4

Veliki derbi na Grbavici, Sloboda želi "skalp“ Širokog Brijega

Piše: Edin Isanović
Četvrto kolo BHT Premijer lige igra se ovog vikenda. Sedam mečeva je na programu u subotu, a samo jedan u nedjelju. Derbijem kola okitio se okršaj Željezničara i Zrinjskog na Grbavici. Plavi su nakon dva uzastopna remija pod imperativom pobjede. Ipak, igraju protiv aktuelnih prvaka i svjesni su da imaju težak zadatak.

U plavoj svlačionici naglašavaju kako će dati sve od sebe da pobijede Plemiće.

"Trebamo učiniti sve da osvojimo tri boda koja su nam prijeko potrebna. Sposobni smo za to“, kazao je prvi šef struke Željezničara Admir Adžem.

Strateg gostiju iz Mostara Branko Karačić vjeruje da njegovi izabranici mogu do povoljnog rezultata. Napominje da su u ovom meču moguća sva tri znaka.

Zanimljivo će biti i u Tuzli. Slobodi na megdan dolazi Široki Brijeg. Bit će ovo veliki ispit za povratnika u društvo najboljih. Domaći vjeruju da mogu do tri boda protiv favorizovanih gostiju.

Velež će, nakon velikog boda sa Koševa, pokušati na svom terenu savladati Travnik. Veziri ne pružaju uvjerljive partije na početku sezone i Rođeni su favoriti u ovom dvoboju.

Derbi starih rivala odigrat će se u Banjoj Luci gdje će Borac odmjeriti snage sa Čelikom. Domaći nemaju puno izbora, pokušat će osvojiti kompletan plijen. Gosti iz Zenice su u prva tri kola upisali dva domaća remija i jedan poraz. Dojam će pokušati popraviti u gradu na Vrbasu.

Za Vitez nema puno filozofije u sudaru sa Slavijom, pobjeda je prijeko potrebna. Gosti iz Istočnog Sarajeva imaju tri remija u prva tri kola. Niz nepobjedivosti žele nastaviti na gostovanju kod Viteza.

Drina će u Zvorniku ugostiti i pokušati savladati Radnik iz Bijeljine, dok će Zvijezda do prve ovosezonske pobjede pokušati doći u okršaju sa Olimpicom.

Raspored i satnica:

Subota: Velež - Travnik 17:00 sati Drina – Radnik 17:00 sati Vitez - Slavija 17:00 sati Sloboda – Široki Brijeg 17:00 sati

Zvijezda – Olimpic 17:00 sati Borac – Čelik 20:00 sati (prijenos na Arena Sport) Željezničar – Zrinjski 21:00 sat (prijenos na BHT1)

Nedjelja: Mladost V.O. – Sarajevo 17:00 sati (prijenos Moja TV)