Nogomet
2

Alves: Sanjam o finalu Brazila i Argentine

Totalsport
Dani Alves (Foto: EPA)
Dani Alves (Foto: EPA)
"Ako me pitate koji bi finale Svjetskog prvenstva bio idealan za mene, to bi bila utakmica između Brazila i Argentine", rekao je Dani Alves, desni bek Barcelone i brazilske reprezentacije.

"To bi bio pravi nogometni klasik, utakmica s tolikom historijom. Bilo bi uistinu fantastično osvojiti Svjetsko prvenstvo pobijedivši u finalu tako velikog suparnika", nastavio je maštati Alves, koji svoju reprezentaciju vidi kao favorita za podizanje trofeja.

"Prije svega, treba poštovati Špance, koji su branitelji naslova. Oni su uvijek u grupi favorita. Meni se sviđa i Njemačka, koja ima izvrsne igrače. Argentina, pak, ima spektakularan napad. No, favoriti smo mi, uz Španiju, jer imamo uz sebe svoje navijače.

Alves je spomenuo mogući susret s Argentinom, koji bi se prema žrijebu najranije mogao dogoditi u polufinalu. Dođe li do tog susreta, mediji će se sigurno najviše baviti usporedbom njegovih klupskih saigrača iz Barcelone, Argentinca Lionela Messija i njegovog sunarodnjaka Neymara.

"Svaka ekipa koja je ovisna o Messiju ili Neymaru bi trebala biti sretna zbog toga. Puno je bolje imati tu takozvanu ovisnost o takvim igračima, u koje možete u potpunosti imati povjerenje, nego se oslanjati na eventualni lošiji dan suparnika ili neku povredu iz redova suparničkog tima", tvrdi Alves.