"Centrimetri odlučivali"
0

Allegri: Sreća nas je napustila, ali nismo se predavali o kraja

Totalsport
Massimiliano Allegri (Foto: AFP)
Massimiliano Allegri (Foto: AFP)
Nogometaši Milana poraženi su od Barcelone s 4-0 u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka, ali njihov trener Massimiliano Allegri vjeruje da su o prolazu odlučivali centimetri.

Rossoneri su na Camp Nou došli s prednošću 2-0 iz prve utakmice, ali s dva pogotka Lionela Messija Barcelona je već u prvom poluvremenu nadoknadila zaostatak, da bi u nastavku preko Davida Ville i Jordija Albe ostvarila uvjerljivu pobjedu i plasman u četvrtfinale.

"Prolaz dalje je uvijek pitanje centimetara. M’Baye Niang je pogodio stativu, a nekoliko sekundi kasnije nam je Messi dao drugi gol. U prvoj je utakmici sreća bila na našoj strani kada se lopta odbila tačno pred Boatenga, a u uzvratu nas je napustila", kazao je Allegri.

"Ovaj je poraz razočaranje za klub, navijače i igrače koji su dali sve od sebe i nadali se da će ostvariti nešto veliko. Bilo je teško, ali i kod 3-0 smo imali neke šanse koje smo mogli bolje iskoristiti. Barcelona je najjača ekipa na svijetu, a svoje dečke mogu samo pohvaliti jer se nisu predavali do kraja."

Pomoćni trener Barcelone Jordi Roura otkrio je kako je Tito Vilanova, koji se u SAD-u oporavlja od operacije tumora parotidne žlijezde, bio oduševljen pobjedom svojih nogometaša.

"U stalnom sam kontaktu s Titom. Razgovarao sam s njim neposredno nakon utakmice i bio je iznimno sretan. Dobro se oporavlja i uskoro bi mogao biti s nama", kazao je Roura koji smatra da su njegovi igrači sjajnom predstavom ušutkali sve koji su sumnjali u njih posljednjih tjedana.

"Nekoliko su dana igrači bili pod teškim i, pokazalo se, neopravdanim kritikama. Dečki su igrali predano i s nevjerojatnim intenzitetom. Sretan sam i ponosan na njih", dodao je Roura i za kraj spustio loptu na zemlju.

"Ove su utakmice pokazale da je svaki suparnik težak. Sada svi govore da smo mi favoriti za osvajanje Lige prvaka, ali ne mislim tako. Žrijeb je u petak i vidjet ćemo što će nam donijeti. U svakom slučaju, idemo korak po korak."