Nogomet
20

Allegri: Malmo je u boljoj poziciji od Juventusa

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Massimiliano Allegri vjeruje da je Malmo, prvi protivnik Juventusa u Ligi prvaka, u boljoj poziciji od njegove ekipe.

Aktualni prvaci Serie A su izvučeni u grupi A zajedno sa ekipom Malmoa, Atleticom i Olympiacosom, a Allegrijevi momci će ugostiti švedske protivnike u prvoj utakmici takmičenja u utorak.

Allegri vjeruje da je njegov tim u nepovoljnom položaju, jer je odigrao samo dvije utakmice u ovoj sezoni, u odnosu na svoje protivnike, koji su u vrhu švedske lige nakon 23 utakmice.

"Malmo je svakako ispred nas u smislu njihovog stanja. Oni su organizirani tako da ćemo morati biti vrlo oprezni i vrlo brzi, ali i vrlo sigurni u odbrani", rekao je trener Juventusa novinarima.

"Mislim da Juve im dovoljno konkurentnu stranu da može ići daleko u Evropskoj ligi. Znamo da je vrlo teško pobijediti u Evropi, ali ništa nije nemoguće", rekao je Allegri.

Ovaj 47-godišnjak je dodao da se nada prolasku u četvrtfinale.

"Juventus je ispao u grupnoj fazi prošle sezone, ali su igrali dobro. Ponekad ne dobijete ni ono što ste zaslužili", rekao je italijanski stručnjak i podsjetio da već pet godina nije osvojio ništa u Evropi, te da još uvijek ima nogo toga za napraviti, a taj uspjeh bi volio postići sa Juventusom.