Nogomet
0

Allegri: Sretan sam, ali bio je to grom iz vedra neba

Totalsport
Massimiliano Allegri (Foto: EPA)
Massimiliano Allegri (Foto: EPA)
"Jako sam sretan i znam koliko je važno trenirati ovaj klub", rekao je Juventusov trener Massimiliano Allegri po službenom potpisivanju dvogodišnjeg ugovora za Juventus...

Allegri je bio bez kluba od januara kada je napustio klupu Milana. "Rossonere" je u prvoj sezoni na klupi odveo do naslova talijanskog prvaka, dok je u preostale dvije sezone završavao na drugom, odnosno trećem mjestu, osiguravši svake sezone nastup u Ligi prvaka.

Na klupu Juventusa Allegri dolazi iznenada, nakon što je sinoć ostavku podnio dosadašnji trener Antonio Conte.

"Za mene je ovo čast, ali i grom iz vedra neba kada su me pozvali jučer i pitali da li sam na dispoziciji za treniranje Juventusa. Od sutra započinjem s radom, zajedno s klubom i igračima, internacionalcima koji su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu, kako bismo imali važnu i pobjedničku sezonu", dodao je talijanski strateg na predstavljanju.

"Shvaćam da bi navijači trenutno mogli biti malo skeptični jer su promijenili trenera u manje od 24 sata. Pokušat ću ih pridobiti dobrim rezultatima, napornim radom, poštovanjem i profesionalizmom. Nemam namjere radikalno mijenjati ekipu. Radit ću s igračima i pokušati ovu jaku ekipu dodatno ojačati. Juventus je i dalje favorit u Italiji, dok u Evropi ima još puno velikih klubova. U Evropi moramo biti među osam najboljih", kazao je Allegri.

Juventus je pod Conteom prošle sezone osvojio treći uzastopni "Scudetto", pa se od Allegrija u najmanju ruku očekuje nastavak dominacije na Apeninskom poluotoku.