Nogomet
3

Gazzetta dello Sport: Allegri preuzima Juventus

Totalsport
Massimiliano Allegri (Foto: AFP)
Massimiliano Allegri (Foto: AFP)
Prema pisanju talijanskog dnevnika Gazzette dello Sport, novim trenerom Juventusa trebao bi biti imenovan Massimiliano Allegri (46).

Podsjetimo, Antonio Conte u utorak je iznenada napustio klupu kluba s kojim je u posljednje tri sezone bio talijanski prvak. Razlog je navodno neslaganje s upravom "Stare dame" o politici transfera, tačnije izostanku željenih pojačanja i mogućnost odlaska najvećih zvijezda.

Gazzetta dello Sport tvrdi da je Juventus reagirao ekspresno i dogovorio dvogodišnju saradnju s Allegrijem koji bi u spomenutom razdoblju trebao zaraditi dva miliona eura. Allegri je bez posla od januara ove godine kada je dobio otkaz u Milanu. Rossonere je vodio od 2010. godine i u prvoj ih sezoni odveo do naslova u Seriji A. Ranije je u karijeri trenirao nogometaše Grosseta, Sassuola i Cagliarija.

Ako Allegri doista dođe u Juventus, bit će zanimljivo vidjeti kako će reagovati Andrea Pirlo koji se nije s njim slagao tokom zajedničke sezone u Milanu zbog čega je 2011. i napustio San Siro.