Bez Patoe, Robinha i Montoliva
0

Allegri: Mali korak naprijed, barem nismo primili gol

Totalsport
Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri
Iako je Milan na startu Lige prvaka u C grupi odigrao skromnih 0-0 protiv Anderlechta na San Siru, trener "rossonera" Massimiliano Allegri pronašao je razloge za umjereno zadovoljstvo.

"Ovo je mali korak prema naprijed. Ako ništa drugo, barem nismo primili gol. Nadam se da ćemo zabiti u sljedećoj prvenstvenoj utakmici protiv Udinesea", rekao je, između ostalog, Allegri.

Nakon domaćih prvenstvenih poraza u Seriji A od Sampdorije i Atalante, ekipa Milana zaista je "napravila mali korak naprijed", jer na San Siru nije izgubila od Anderlechta. Sumnjamo da će Milanovi navijači u tome pronaći utjehu, ali trener nije nezadovoljan.

"U prvom poluvremenu smo napravili previše tehničkih grešaka. Uvijek postoji pritisak da morate dobiti svaku utakmicu, to nije lako. Stvarati tenzije i puno pričati o nedostacima sigurno nam neće pomoći. Moramo nastaviti naporno raditi i pokušati napredovati. Moji igrači su igrali s puno truda, hrabrosti i zalaganja", kazao je Allegri.

Činjenica da su mu nedostajala trojica vrlo važnih igrača, Alexandre Pato, Robinho i Riccardo Montolivo. S njima trojicom bi, dakako, Milan lakše došao do pogotka.

"Nedostajala su nam trojica najboljih igrača. Naravno da smo se u skladu s tim morali drugačije pripremati za utakmicu nego što bi bio slučaj da smo ih imali na raspolaganju. Montolivo bi nam donio više kvaliteta u veznoj liniji, drago mi je da će se vratiti u sastav za subotnju utakmicu protiv Udinesea", rekao je Allegri.