Milan ne ostvaruje rezultate
30

Allegri: Nisam krivac niti se osjećam žrtvom

Totalsport
Massimiliano Allegri (Foto: Arhiv/AFP)
Massimiliano Allegri (Foto: Arhiv/AFP)
Katastrofalno je u novu sezonu italijanskog nogometnog prvenstva startao Milan. Upisali su "rossoneri" tri poraza u četiri otvarajuća kola, što im se dogodilo tek po četvrti put u historiji kluba, a posljednji put sezone 1940/41.

Nakon nedjeljnog 2-1 poraza na gostovanju kod Udinesea naveliko se počelo špekulirati o odlasku Milanovog trenera Massimiliana Allegrija.

"Govoriti o mom otkazu bilo bi besmisleno jer to nije moja odluka. Nikad nisam imao nikakav problem s klubom, a kako mi je poznato, nije ni klub. Ne osjećam se krivim, niti žrtvom. Danas smo izgubili, istina, ali igrali smo hrabro i kada smo ostali s devetoricom, što je dobar znak. Momci zaslužuju priznanje zbog toga", rekao je Allegri za Sky Sport Italia.

"Ne ostvarujemo rezultate. Danas smo izgubili, ali ekipa je igrala dobro i dalje moramo graditi na tome da bismo ispravili pogreške. Kod primljenog gola iz kornera trebali smo čuvati Di Natalea, a pogriješili smo i prekršajem za jedanaesterac. Milan i dalje igra dobro na trenutke i ova momčad ima kvalitete za povratak na pravi put. Imamo samo tri boda, istina, ali naposljetku, u istoj fazi prošle sezone imali smo samo dva boda više."

Da Allegrijeva pozicija zasad nije ugrožena potvrdio je Milanov dopredsjednik Adriano Galliani.

"Allegrijev status nije meta debate. Idemo dalje s ovim trenerom i on ima puno predsjednikovo povjerenje, kao i moje. Nemojte zaboraviti da je osvojio 162 boda u dvije sezone i to se ne smije odbaciti. Ekipa pokazuje znakove poboljšanja i sada čekamo na prvu domaću pobjedu u srijedu protiv Cagliarija", komentirao je Galliani.