Održana Skupština Bordo tima
0

Alen Hujić novi predsjednik FK Sarajevo

Klix.ba
Alen Hujić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Skupština Fudbalskog kluba Sarajevo na današnjoj sjednici izabrala je Alena Hujića za novog predsjednika Upravnog odbora FK Sarajevo. Osim predsjednika, izabran je i novi Upravni odbor.

U Sarajevu je danas održana vanredno zasjedanje Skupštine FK Sarajevo na kojoj je prisustvovalo 65 od 87 delegata, što znači da je Skupština imala potreban legitimitet.

Nakon što je usvojen dnevni red, direktor FK Sarajevo Dino Selimović prezentirao je izvještaj o realizaciji projekta uplate novčanih sredstava radi unosa u FK Sarajevo u cilju sticanja upravljačkih, odnosno glasačkih prava. Nagalasio je da je ukupno uplaćeno 109.502,43 KM, odnosno 73 uloga.

Selimović je podvukao kako projekt nije u potpunosti ispunio očekivanja ali je predložio da se produži rok za uplatu sredstava što je podržano. Nakon toga, prisutnima se obratio delegat Muris Mujanović koji je imao dosta zamjerki na rad čelnika Sarajeva u proteklom periodu. Posebno je naglasio kako su iz Bordo tima otjerani igrači koji su u njemu ponikli.

Nakon rasprave prešlo se na posljednju tačku Izbora organa udruženja FK Sarajevo.

Za predsjednika Skupštine kluba izabran je Adnan Hadžimuratović, dok je Miladin Vidaković izabran za potpredsjednika.

Alen Hujić izabran je za predsjednik Upravnog odbora kluba, a Edis Kusturica i Nedžad Čagalj za potpredsjednike. Ostali članovi UO tima sa Koševa su Elvir Kantardžić, Maid Delić, Mersad Mahić, Hajrudin Kapetanović, Edin Korjenić, Elvir Krajina, Almir Čehić i Ermin Lujinović.

Nadzorni odbor čine Irhad Kovačević, Avdo Selihbegović i predsjednik Mehmed Koldžo.

Nakon izbora, prisutnima se obratio Hujić koji se svima zahvalio na povjerenju:

"Od Sarajeva želimo napraviti evropski klub, a želja nam je da osvojimo titulu u nastavku sezone. Posebnu pažnju obratit ćemo na omladinski pogon. Trebamo stvoriti dobar ambijent oko kluba i zajedničkim snagama krenuti naprijed."