Čeka ih mnogo posla
0

Uprava Sarajeva puno polaže na očuvanje temeljnih klupskih vrijednosti

Piše: Edin Isanović
Skupština FK Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Skupština FK Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo prije dva dana dobio je novu upravu. Čine je mladi i uspješni ljudi koji će pokušati tim sa Koševa vratiti na stare staze uspjeha. Ovo su najmlađi članovi UO u njegovoj historiji. Svakako, treba naglasiti da će nekadašnji dvostruki prvak Jugoslavije poslije dugo vremena imati kompletnu upravu.

Za prvog čovjeka koševskog premijerligaša imenovan je Alen Hujić, izvršni direktor Bosna sunce osiguranja. Svi koji ga poznaju o njemu imaju samo riječi hvale. Ambiciozni predsjednik kluba iz Titove 38/b zajedno sa saradnicima imat će pune ruke posla. Inače, treba istaći da su njegov otac i brat svojevremeno bili visoki klupski dužnosnici.

Prije njega na predsjedničkoj funkciji boravio je Amir Rizvanović. Preuzeo je klub kada je grcao u dugovima. U "Rizvanovićevoj eri" Sarjevo je uspjelo reducirati potrošenu količinu novca.

"Mi smo smanjiti dugovanja za 1.500.000 KM", naglasio je Dino Selimović, direktor kluba tokom svog izlaganja na vanrednoj Skupštini. Zaista je u proteklom periodu urađeno dosta posla. Ipak, nedostaje ono najvažnije – rezultat.

Nova uprava pokušat će nastaviti raditi istim intenzitetom, ali će imati pritisak da osigura dugoočekivani trofej. Također, kao i njihovi predhodnici, trebat će se dosta potruditi kako bi obezbijedili licencu za evropske nastupe (ukoliko to rezultatima osiguraju).

Novo rukovodstvo na čelu sa Hujićem pridavat će veliku važnost odgoju igrača iz vlastite škole, koji će činiti samu srž klupske filozofije.

Naglašeno je kako će raditi na očuvanju temeljnih klupskih vrijednosti, pri čemu se dosta pozivaju na bogatu historiju kluba.