Klopp Beckeru
0

"Ako želiš vidjeti dobar nogomet, dođi u Dortmund"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Jürgen Klopp, Jose Mourinho bundesligaškog nogometa i vrlo uspješni trener dortmundske Borussije, sve više iritira njemačku nogometnu javnost.

Šef izglednih njemačkih prvaka sve manje odgovara na pitanja koja mu se postavljaju, a sve više govori što ga volja. A volja ga je uglavnom podbadati bundesligaške konkurente, posebice Bayern.

Pri javljanju uživo nakon nedjeljne pobjede (3-0) protiv Freiburga u Dortmundu, ignorirao je Klopp sva pitanja o praktično osiguranom naslovu prvaka, s obziriom na to da je njegova ekipa četiri kola prije kraja otišla na osam bodova prednosti pred drugoplasiranim Bayerom iz Leverkusena.

Umjesto toga, posvetio se Klopp komentiranju utakmice Bayerna i Bayera, odnosno oduševljenju najvećega njemačkog tenisera svih vremena Borisa Beckera, koji je ranije u Skyevom televizijskom studiju izrazio oduševljenje viđenom igrom Bavaraca u srazu s Bayerom.

"Poručio bih Borisu da, ako se želi nagledati dobrog nogometa, dođe u Dortmund", rekao je Klopp za Beckera, inače poznatog kao strastvenog navijača minhenskog kluba.

Na pitanje šta kaže o raspletu situacije iza Borussijinih leđa, Klopp je kazao:

"Vjerujte mi, uopće ne pratim borbu za drugo mjesto".

Iznervirao je tom izjavom Klopp Olivera Kahna, drugog gosta u studiju i nekadašnjeg Bayernovog golmana, koji je na tu temu rekao:

"Klopp govori gluposti. Siguran sam sto posto da u svojoj sobi, kao što bi to činili svi drugi, vrti stranice teleteksta, ako već ne gleda utakmice, da bi vidio šta se događa".