Samouvjereni trener Borussije
0

"Samo je Barcelona bolja od nas"

Totalsport
Jürgen Klopp (Foto: AP)
Jürgen Klopp (Foto: AP)
Jürgen Klopp, trener novih njemačkih prvaka, nogometaša dortmundske Borussije, iznimno je samouvjeren čovjek. Potvrdio je to ponovno u intervjuu Süddeutsche Zeitungu.

"Iduće sezone nećemo uživati reputaciju tipičnih prvaka. Od početka ćemo sebi postaviti nove kvalitativne izazove. Više nećemo pred sobom imati uvjet proizvodnje vrhunskih igrača poput Großkreutza ili Götzea. Taj će se proces sada podrazumijevati sam po sebi", rekao je Klopp istakavši da, osim turskog veznjaka Nurija Sahina koji je prešao u madridski Real, prvake tokom ljeta neće napustiti nijedan drugi nogometaš:

"Nijedan igrač ne želi odlazak iz Dortmunda. Vrlo je malo klubova koji po svojoj kvaliteti, ambicijama i plaćanju mogu parirati Borussiji. Možda je pet takvih klubova u Europi. Kažem možda. Ja mislim da, osim Barcelone, u kojoj je sve vrhunski složeno, nema kluba koji je bolji ili atraktivniji od Borussije."

"Što se tiče Sahina, moramo prihvatiti činjenicu da postoje tri kluba o kojima je sanjao kao dijete. To su Barcelona, Manchester United i Real Madrid. Kada je dobio priliku biti ključna osovina Realove igre, nismo imali pravo stati na put njegovu snu."

Oduševljen navijačkom euforijom koja je preplavila Dortmund na kraju šampionske sezone, 43-godišnji je trener konstatirao:

"U Dortmundu nogomet nikad nije bio sporedna stvar. Oduvijek je glavna."