Evropska liga
33

Ajax ispao iz Evropske lige, Sevilla prošla zahvaljujući VAR tehnologiji

K. H.
Manchester United - Club Brugge (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Ajaxa ispala je iz Evropske lige nakon nedovoljne pobjede protiv Getafea u uzvratnom meču 1/16 finala, a nastup u ovom takmičenju završila je i ekipa Benfice, kao i Celtica.
Manchester United je bez većih problema pobijedio Club Brugge na svom terenu rezultatom 5:0.

Trenutak odluke desio se u 23. minuti kada je Deli dobio direktan crveni karton jer je rukom odbranio jednu loptu koja je išla u gol, sudija je pokazao na penal, a Fernandes pogodio za 1:0 i vodstvo svog tima. Igalo i McTomminay su pogađali još do poluvremena, Fred je postigao četvrti gol za Crvene đavole, a konačnih 5:0 postavio je Fred u 82. minuti.

Plasman u narednu fazu izborio je i Inter koji je nakon 2:0 u prvom meču pobijedio Ludogorec i na svom terenu rezultatom 2:1, a plasman dalje osigurala je i ekipa Kopenhagena koja je sa 2:1 u uzvratu bila bolja od Celtica u Škotskoj.

Najveće iznenađenje svakako je ispadanje Ajaxa koji je nakon poraza od 2:0 protiv Getafea u Španiji slavio na svom terenu rezultatom 2:1, ali im to nije bilo dovoljno za prolazak dalje. Benfica je na svom terenu remizirala protiv Šahtara rezultatom 3:3 i nakon poraza od 2:1 u prvom meču ispali su iz Evropske lige, a Sevilla je teškom mukom došla do prolaska dalje nakon što su u drugom meču igrali 0:0 protiv Cluja.

Prvi meč u Rumuniji završen je rezultatom 1:1, a kada su gosti u finišu meča postigli gol za 0:1, činilo se da će španski klub završiti nastup u ovom takmičenju, no VAR tehnologija spasila je Andalužane i poništila gol gostiju.