Nekadašnji as Nerazzurra
30

Adriano: Inter može u finale Lige prvaka bez straha

D. B.
Nekadašnji napadač Intera, Brazilac Adriano, smatra da će Nerazzurri ostvariti plasman u finale Lige prvaka te da se u toj utakmici nemaju čega plašiti.

Inter je u prvom polufinalnom susretu pobijedio Milan rezultatom 2:0, a sada čeka drugu utakmicu u kojoj će biti "domaćin na papiru". Prednost Interu uoči revanša donijeli su svojim golovima kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko i Henrikh Mkhitaryan.

Adriano je izuzetno zadovoljan rezultatom te redovno prati utakmice kluba za koji je igrao šest godina.

"Ne propuštam utakmice Intera, to je ljubav koja će zauvijek ostati u meni. Proslavio sam pobjedu nad Milanom, bio sam impresioniran pristupom utakmici i rezultatom. Ništa nije odlučeno, ali se nadam plasmanu u finale. Inter može pobijediti svakoga. U Istanbul bismo išli podignute glave i bez straha uprkos snažnom protivniku", izjavio je Brazilac.

Adriano je igrao za inter šest godina, u određenim trenucima je bio jedan od najboljih napadača svijeta, ali je zbog dešavanja izvan terena njegova karijera "skrenula s pravog puta".

Eventualni protivnik Interu, ako prođe u finale Lige prvaka, bit će bolji iz drugog polufinalnog duela Manchester City - Real Madrid.