Nogomet
87

Adnan Zahirović za Klix.ba: Vratit ću se među Zmajeve

Piše: A. D.
Adnan Zahirović
Adnan Zahirović
Jesenji dio sezone u njemačkoj Cvajti fudbaler Bochuma Adnan Zahirović proveo je na klupi za rezervne igrače ili u gorem slučaju na tribinama.

Bivši trener ovog kluba Peter Neururer nije mnogo vjerovao bivšem reprezentativcu naše zemlje, a stvar se za nijansu poboljšala njegovim odlaskom.

"Novi trener dosad nije mnogo mijenjao tim. Na treninzima dajem maksimum strpljivo čekajući svoju priliku. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati kada započne prvenstvo“, izjavio je Zahirović za Klix.ba.

O odlasku iz Bochuma Zahirović zasad ne razmišlja.

"Ugovor za Bochum me veže do ljeta, uz mogućnost produženja na još godinu dana. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u narednih šest mjeseci, a naravno da ću saslušati i ljude koji vode klub“, dodao je bivši reprezentativac BiH.

Na spisku reprezentacije ga nema već gotovo godinu dana. Bez obzira na loš status u klubu nada se skorom povratku među Zmajeve.

"Naravno da vjerujem da ću se jednog dana vratiti u reprezentaciju. U reprezentativnom dresu sam uvijek davao 120 posto svojih mogućnosti. Moje je da dobro radim i igram, a ostalo je na selektoru. Tvrdim da i danas imamo realne izglede da zaigramo na Evropskom prvenstvu jer smo uz Belgiju najbolja reprezentacija u našoj grupi. Dobra odluka bila je izbor Mehmeda Baždarevića za selektora“, smatra Adnan.

Na kraju smo ga upitali da li je ljut na bivšeg selektora koji ga ipak nije poveo u Brazil na Svjetsko prvenstvo uprkos dobrim igrama u kvalifikacijama.

"Nemam neki poseban komentar na to. Selektor Sušić je odlučio tako kako je odlučio, a ja sam njegovu odluku ljudski prihvatio. Ponosan sam što sam tokom kvalifikacija dao doprinos na putu ka Brazilu“, kazao je Zahirović.