{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Adnan Gušo: Branit ću samo u slučaju potrebe, želim pomoći Goraždu

5.3.2015. u 17:21
48
Adnan Gušo: Branit ću samo u slučaju potrebe, želim pomoći Goraždu
48
Adnan Gušo: Branit ću samo u slučaju potrebe, želim pomoći Goraždu
Adnan Gušo
Tridesetdevetogodišnji golman Adnan Gušo odlučio je po drugi put prekinuti svoju nogometnu penziju. Ovog puta će obući dres FK Goražde, trenutno prvoplasirane ekipe u 1. ligi Federacije BiH. S njim smo razgovarali o razlogu njegovog povratka aktivnom igranju nogometa, kao i planovima za naredni period.
"Donio sam ovu odluku najviše na nagovor mojih prijatelja, trenera Šenera Bajramovića i vodećih ljudi u Goraždu. Klub ima dva kvalitetna golmana, jednog koji je redovno u prvoj postavi i drugog koji je mlad, tako da je potreban još jedan golman u slučaju povrede ili kartona. Moj zadatak je da pomognem", izjavio je Gušo za portal Klix.ba.

On je u sezoni 2011/2012. također iznenada dobio priliku da se aktivira i brani za Željezničar kao prelazno rješenje, međutim, pokazao je svoj neupitni kvalitet i doprinio osvajanju titule prvaka BiH. Ovog puta je, prema njegovim riječima, situacija drugačija.

"U Željezničaru je bila druga situacija, bio sam veoma aktivan i registrovan kao treći golman, ali nisam branio na utakmicama. Došli smo u situaciju kada sam morao stati na gol i odraditi posao, a ovdje u Goraždu prvenstveno hoću da pomognem ekipi da ostane na prvom mjestu i uđe u Premijer ligu, jer ovaj grad zaslužuje imati premijerligaša", rekao je bivši golman Željezničara.

Koliko će trajati njegov povratak na zelene terene, nije siguran.

"Imam svoju školu golmana i imam po tri treninga dnevno, tako da mi fizička sprema nije nikakav problem. Ipak, ne mislim stalno braniti, tu sam da pomognem u slučaju potrebe. Ne znam koliko ću ostati u klubu, važno je da sam zdrav, ostalo je lako", kazao je Gušo.

Ukoliko FK Goražde sljedeće sezone bude igrao u Premijer ligi, odmjeravat će snage sa Željezničarom i ostalim premijerligašima. Gušo ne vjeruje da će zaigrati protiv bivšeg kluba.

"Neće se to dogoditi, sigurno. Mogu doći kao trener, ali kao igrač, teško", zavšio je Gušo.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: