Nogomet
20

Pozderović: Dat ćemo sve od sebe da u narednoj sezoni Goražde dobije premijerligaša

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
FK Goražde će teško doći do plasmana u Premijer ligu BIH zbog loših rezultata u posljednjih nekoliko kola, rekao je Admir Pozderović, direktor kluba.

"Iako je naša i želja navijača bila ulazak u viši rang takmičenja, sticajem okolnosti, posljednjim rezultatima izgubili smo šanse za prvo mjesto i ulazak u društvo najboljih. Naknadnim analizama koje ćemo obaviti utvrdit ćemo razloge, ali moram reći da ima odgovornosti i uprave i čestih promjena trenera ali i pojedinih igrača koji nisu dali maksimum kakav smo očekivali", kazao je Pozderović.

Nakon što su propuštene šanse za plasman, Pozderović ističe da je uprava kluba odlučila smanjiti finansijske troškove te je otpušteno nekoliko standardnih prvotimaca. Otpušteni su Mirsad Ramić, Alden Vladavić, Muris Pirić, Armin Mahović, Haris Redžepij, Emir Bajramović, Faris Fejzić i Irman Hodžić.

"Sa tog ekonomskog aspekta smatramo da nema potrebe da se u sadašnjoj situaciji izlažemo troškovima te smo odlučili do kraja prvenstva pružiti priliku mlađim igračima. S druge strane, dat ćemo sve od sebe da u narednoj sezoni Goražde dobije premijerligaša, jer ovaj grad to zaslužuje“, mišljenja je direktor FK Goražde.

Goražde je trenutno šesto na tabeli Prve lige FBIH.