Nogomet
2

Adnan Bobić: Kroz Kup lakše do cilja, Premijer ligu nećemo zanemariti

Piše: A. D.
Adnan Bobić
Adnan Bobić
Strpljivo je Adnan Bobić čekao priliku na golu Veleža. Nakon što ga je Ibro Rahimić nepravedno skinuo sa gola nakon samo jedne loše partije prije dvije godine, Bobić je minutažu dobijao na kapaljku.

Istakao se odbranama na utakmici protiv Željezničara u kojoj su Rođeni pobijedili, ali ni to nije bilo dovoljno da kasnije postane broj jedan. Tokom jeseni struka je više vjerovala Dragojeviću i Đokiću koji nisu opravdali očekivanja.

Nakon loših intervencija Andrije Dragojevića u Zvorniku, stručni štab na jučerašnjem gradskom derbiju povjerenje je ukazao Bobiću, a odlični golman odužio se sjajnim odbranama.

Osim odbranjenog penala, Adnan je u nekoliko navrata sjajnim intervencijama spašavao Rođene. U 88. i 93. minuti zaustavio je Popovića i Nikolića u situacijama jedan na jedan.

"Dobro sam se psihički pripremio za utakmicu, što je dosta doprinijelo dobrim odbranama na gradskom derbiju. Važno je da nismo izgubili. Imamo psihološku prednost, a da bismo se plasirali u polufinale, moramo odigrati bolje nego jučer", smatra Bobić.

U međuvremenu će Rođeni u goste kod Mladosti u Veliku Obarsku. Iako je Kup sam po sebi postao prioritet, Mostarci poručuju da će i u prvenstvu svakoj utakmici maksimalno ozbiljno pristupiti.

"Jučerašnjim remijem smo stekli dodatno samopouzdanje. Sa optimizmom putujemo u Veliku Obarsku gdje želimo pobijediti. Kroz Kup ćemo lakše do konačnog cilja, ali naravno da ni prvenstvo nećemo zanemariti", dodao je Bobić.