Nogomet
0

Vinko Marinović: I u Vrapčićima idemo na pobjedu

Klix.ba
Vinko Marinović i Pero Stojkić
Vinko Marinović i Pero Stojkić
Zrinjski će makar na dva sata ostati usamljen na liderskoj poziciji tabele Premijer lige BiH. Plemići su bez mnogo muke golovima Stojkića i Nikolića upisali važan trijumf nad Borcem u borbi za naslov prvaka BiH.

“U ranoj fazi drugog poluvremena smo željeli treći gol kako bismo se do kraja manje potrošili, što nam nije pošlo za rukom. Igrači su iskusno meč priveli kraju. Nismo diktirali tempo, ali razumijem igrače s obzirom na ovaj pretrpani raspored koji imamo“, rekao je nakon današnjeg meča trener Zrinjskog Vinko Marinović, te se osvrnuo na predstojeći gradski derbi protiv Veleža:

“Igračima sam rekao da idemo od utamice do utakmice, svaki meč je važan želimo li ostati u utrci za prvaka. Tražit ćemo i u Vrapčićima bodove i pokušati pobijediti. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu.“

Vlado Jagodić nije imao pretjerani razlog za zadovoljstvo. Borac večeras nije ličio na tim koji je ne tako davno iz Kupa eliminisao Sarajevo.

“Došli smo u Mostar da se nadigravamo sa Zrinjskim i napravili prvu pravu priliku na utakmici. Nismo ju iskoristili što je prava ekipa kakva je Zrinjski odmah kaznila. Gol nas je presjekao, pa se u nastavku nismo uspjeli vratiti u meč. Zrinjski je zaslužio ovaj trijumf, dok mi sa ovakvim rosterom teško da možemo sve ovo izvući. Preostaje nam kvalitetna analiza. Nadam se da ćemo se sa Zrinjskim susresti u finalu Kupa BiH“, rekao je Jagodić, dodavši da posebno žali zbog prilike Stokića jer je mišljanja da bi meč imao drugačiji tok da je napadač Borca pogodio za 0:1.