Nogomet
0

Mišo Krstičević: Velež nam je dva puta došao do gola i postigao dva pogotka

Piše: A. D.
Mišo Krstičević
Mišo Krstičević
Za plasman u polufinale Kupa BiH Zrinjski mora pobijediti Velež u Vrapčićima ili eventualno remizirati uz minimalno tri postignuta pogotka.

Tradicija na dosadašnjim gostovanjima na ovom stadionu ne ide u prilog fudbalerima Zrinjskog koji su do sad u Vrapčićima poraženi devet puta, uz jedan trijumf i dva remija (0:0 i 1:1). Bez obzira na težak posao koji ih očekuje za sedam dana, Mišo Krstičević nakon današnjeg derbija Pod Bijelim brijegom nije bio ni nezadovoljan ni zabrinut.

"Odigrali smo odličnu utakmicu. Prezadovoljan sam kako su momci odigrali. Stvorili smo milion prilika koje smo uz propušteni penal morali realizovati. Velež nam je dva puta došao do gola i postigao dva pogotka. Fudbal je takav, kada svoje prilike ne uspiješ realizovati onda obično uslijedi kazna. Momci su željeli pobjedu, na kraju su je zaslužili, ali do nje nisu uspjeli doći. U odnosu na utakmicu protiv Slavije primjetan je bio napredak u igri. Svako ko je objektivan reći će da smo odlično igrali, iako su ljudi frustrirani što nismo pobijedili“, kazao je Krstičević, dodavši:

"Imamo uzvratni susret za sedam dana, a na njemu ćemo učiniti sve da dođemo do pobjede i prolaska u polufinale. Imamo veliku želju i objektivno to možemo napraviti. Ovako kako smo igrali danas nastojat ćemo igrati sve utakmice u nastavku, pa i uzvratni susret u Vrapčičima. Pokušat ćemo pritiskati protivnika, biti daleko od gola što sa sobom nosi određeni rizik. Ipak vjerujem da ne možemo baš svaki put biti kažnjeni kao danas. Igrat ćemo napadački. Momcima ništa ne zamjeram što se tiče današnje utakmice".