Nogomet
188

Admir Vladavić u junu u Međugorju okuplja fudbalsku kremu iz regiona

Klix.ba
Admir Vladavić
Admir Vladavić
Nakon uspješne fudbalske karijere začinjene reprezentativnim nastupima i trofejima u Slovačkoj i Austriji, Admir Vladavić okrenuo se menadžerskom pozivu.

Nedavno je u Mostaru osnovao agenciju koja u početku okuplja pretežno mlade igrače. Narednog ljeta Valdavić namjerava pokrenuti fudbalski kamp koji će se održati u Međugorju, a koji će osim talentovanih dječaka iz BiH okupiti i djecu iz SAD-a.

“Moj prijatelj Murat Alibašić u maju će organizovati kamp za mlade igrače u SAD-u, a koji su podržali Nogometni savezi SAD-a i Bosne i Hercegovine. Prijavilo se već stotinu dječaka od kojih će tridesetorica najtalentovanijih prema Alibašićevom izboru doći u Kamp u Međugorje, koji ću sam organizovati pod sloganom Fudbal talent show. Dječake ću upoznati sa najboljim bh. klubovima, proslavljenim fudbalerima iz BiH, kao i sa klupskim funkcionerima nekih od naših premijerligaša. Možda neki od njih u budućnosti postanu reprezentativci BiH. U planu imamo i posjetu kulturnim i nacionalnim spomenicima Bosne i Hercegovine u Sarajevu, Mostaru i Blagaju. O svemu sam obavijestio Nogometni savez BiH, a podršku velikog broja fudbalskih legendi iz BiH sam već dobio. Kamp će trajati od šestog do 18. juna ove godine”, otkrio je Vladavić, koji u Međugorju namjerava okupiti fudbalsku elitu iz regiona.

“Pozvat ću Blaža Sliškovića kod koga sam debitovao u reprezentaciji BiH. Nastojat ću na jednom mjestu okupiti i Sergeja Barbareza, Zvjezdana Misimovića, Mirzu Varešanovića, Sašu Papca, uz legende mog Veleža Velibora Pudara, Avdu Kalajdžića i Seada Kajtaza. Gosti iz inozemstva bit će moj trener iz Žiline Pavel Vrba, te proslavljeni fudbaleri Matea Kežman, Mladen Krstajić, Aljoša Asanović, Miodrag Ješić i Miroslav Ćiro Blažević. Specijalan gost trebao bi biti legendarni slovački fudbaler Carol Dobijas. Ugostit ću također i eminentne fudbalske agente poput Bratislava Ristića, Edvina Kurtagića, Gorana Đurđića, Dejana Petronijevića i Filipa Narandže”, dodao je Vladavić.