Nogomet
176

Adis Jahović: Živio sam da postignem gol Željezničaru

Piše: D. B.
Adis Jahović proslavlja pogodak protiv Željezničara (Foto: fksinfo.com)
Adis Jahović proslavlja pogodak protiv Željezničara (Foto: fksinfo.com)
Bivši igrač FK Sarajevo, makedonski reprezentativac i napadač ukrajinske Vorskle, Adis Jahović, uzbuđen je uoči 102. gradskog derbija, koji će biti odigran u srijedu u okviru 14. kola BHT Premijer lige.

"Veoma sam uzbuđen i euforičan uoči gradskog derbija, iako više nisam igrač Sarajeva. Međutim, igre Bordo ekipe pratim i žao mi je što ne mogu pomoći u velikoj utakmici, u top formi sam. Ipak, pratit ću derbi i navijati za Sarajevo", izjavio je Jahović za portal Klix.ba

Jahović je nosio dres oba sarajevska tima, a najdraža pobjeda u dosadašnjoj karijeri mu je bila ona na Grbavici 2009. godine, kada je svojim golom donio pobjedu Sarajevu.

"Nastupao sam za Želju šest mjeseci, nakon toga sam igrao u Veležu, a onda sam postao igrač Sarajeva. Živio sam za dan kada ću Željezničaru postići pogodak i pobijediti. Želio sam im vratiti za loše stvari koje sam doživio dok sam bio na Grbavici. To mi se ostvarilo u 94. derbiju, u kojem sam postigao odlučujući pogodak. Bila je to najdraža pobjeda u mojoj karijeri. Nikad to neću zaboraviti", kazao je Jahović.

Igre Sarajeva redovno prati, a igračima je poručio da igraju hrabro i da srce ostave na terenu.

"Sarajevo pratim, Željezničar baš i ne. Ovo je presudna godina u kojoj trebamo osvojiti titulu. Pobjeda na Koševu bi bila veliki korak ka tome. Osim toga, derbi je posebna utakmica za sve nas koji volimo Sarajevo. Igračima poručujem da budu hrabri i da ostave srce na terenu. Očekujem pobjedu, rezultat 1:0 za Sarajevo", rekao je Makedonac uz pozdrav svim navijačima FK Sarajevo. Također, svom bivšem klubu je poželio mnogo sreće u derbiju.

On je nedavno promijenio klub te sada igra za ukrajinsku Vorsklu.

"Sve je dobro, uklopio sam se, a postigao sam i gol protiv Dinama iz Kijeva. Imamo pet utakmica bez poraza i zadovoljan sam. Želimo osvojiti poziciju što bližu vrhu tabele. Cilj je Evropa, a imamo šanse i u kupu", završio je Jahović.