Karijeru nastavio u Grčkoj
2

Adi Adilović: Mnogo mi nedostaju grad i klub

Klix.ba
Adi Adilović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adi Adilović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši golman FK Sarajevo, Adi Adilović, svoju karijeru je nastavio u Grčkoj. Od prije dvije sedmice je član prvoligaša Panthrakikosa. U razgovoru za oficijelnu stranicu ekipe sa Koševa je rekao da mu nedostaju grad i klub.

"Više od dvije sedmice je prošlo kako nisam član FK Sarajevo i moram priznati da se još uvijek navikavam na ovu situaciju. Polako se aklimatizujem na novu sredinu i mnogo mi nedostaju grad i klub Sarajevo. Sreća u svemu ovome jeste da grad u kojem sam trenutno dosta podsjeća na Sarajevo. Komotini je prije nekoliko stotina godina bio pod osmanskom vlašću, tako da i danas postoji čaršija sa kaldrmom, zbog koje se često sjetim Baščaršije u Sarajevu. Uselio sam se u stan, a svakodnevnica se svodi na treniranje i obaveze u klubu. Još uvijek je u toku pripremni period. Naime, Grčka liga počinje u nedjelju, a moj novi tim, Panthrakikos, prvenstvo počinje u Solunu protiv PAOK-a", kazao je Adilović.

Bivši golman Bordo ekipe je za godinu dana prevedenih na Koševu sakupio više od trideset zvaničnih nastupa. FK Sarajevo je klub koji se svake godine bori za sami vrh premijerligaške tabele. Na pitanje koje su ambicije kluba u kojem trenutno igra, Adi je odgovorio sljedeće:

"Panthrakikos je mali klub koji u budućnosti ima velike ambicije. Ipak, primarni cilj ove godine je opstanak u Superligi. Moj zadatak neće biti ni malo lagan, jer je liga zaista kvalitetna i sadrži dosta zvučnih timova kao sto su Olympiacos, Panathinaikos, PAOK, AEK, Aris pa i Atromitos kojeg vodi naš Dušan Bajević, i koji ove godine ima visoke ciljeve . Iskreno se nadam da ćemo moja ekipa i ja uspjeti ispuniti zacrtane ciljeve, te da će mi ovaj period u Grčkoj ostati u lijepom sjećanju", kazao je Adilović, dodavši:

"Za kraj, volio bih poručiti Hordama da nastave sa podrškom mojim prijateljima, jer će im ove godine ona zaista trebati. Iskreno smatram da je ovaj tim FK Sarajeva, kako igrači tako i uprava, spreman za velike domete. Veliki pozdrav iz Grčke za sve one kojima je bordo boja blizu srca."