Ne vraća se u Sarajevo
0

Adi Adilović jutros potpisao za grčki Panthrakikos

Klix.ba
Adi Adilović (Foto: Klix.ba)
Adi Adilović (Foto: Klix.ba)
Dojučerašnji golman FK Sarajevo Adi Adilović potpisao je jutros ugovor s grčkim prvoligašem Panthrakikosom, čime je finaliziran njegov odlazak sa Koševa.

Kako je za naš portal rekao Adilović, ugovor je potpisan jutros, nakon što su sinoć dogovoreni posljednji detalji.

"Do sinoć je pregovarano o detaljima ugovora, a jutros sam stavio potpis na ugovor. Žao mi je što odlazim u trenutku kada Sarajevo igra evropske utakmice, ali su presudile finansije", rekao je Adilović za Klix.ba i dodao da se neće vraćati u naš glavni grad.

Detalji ugovora nisu poznati, ali prema nezvaničnim informacijama klub iz Titove 38b neće zaraditi mnogo novca. Uz to je krajnje neozbiljno da prvi golman tima napušta ekipu između dvije evropske utakmice, u trenutku kada se Sarajevu otvorila velika prilika da u Evropskoj ligi ostvari značajniji rezultat i napravi iskorak.

Na poziciji prvog golmana Adilovića bi trebao zamijeniti Dejan Bandović, nekadašnji golman Širokog Brijega i Veleža. U FK Sarajevo se nadaju da će riješiti spor u vezi sa Bandovićevim ugovorom s Veležom i da će ga danas registrovati. Ukoliko se to ne desi, Bordo tim će se naći u velikim problemima, jer će trener Dragan Jović biti primoran na gol staviti sedamnaestogodišnjeg Emira Plakala ili četiri godine starijeg Almina Abdihodžića.