Nogomet
14

Abdulah Ibraković: Srđan Grahovac još uvijek nije igrač FK Sarajevo

Piše: A. K.
Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajevo
Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajevo
Sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković demantovao je pisanje medija koji su jučer objavili informaciju da su pregovori s Borcem iz Banje Luke završeni i da će Srđan Grahovac potpisati za FK Sarajevo.

Ibraković je za naš portal rekao kako još uvijek ništa nije gotovo, ali da je komunikacija s čelnicima banjalučkog premijerligaša otvorena.

"Očekujem da ćemo do petka znati situaciju u vezi s Grahovcem", rekao je Ibraković, koji nije sugerisao ishod pregovora u vezi s mladim bh. reprezentativcem.

Sportski direktor FK Sarajevo smatra da mediji koji plasiraju poluinformacije remete tok pregovora i mogućnost pozitivnog ishoda.

"Kada završimo svoj posao sve objavimo na konferenciji za medije i ne bih želio da komentarišem špekulacije", rekao je Ibraković.

On je dodao da je osim Grahovca još uvijek "u igri" i Sirijac Ahmad Kalasi, koji ima određenih problema s papirologijom zbog stanja u kojem se nalazi njegova domovina.

Srđan Grahovac na meti Sarajeva (Foto: Klix.ba)
Srđan Grahovac na meti Sarajeva (Foto: Klix.ba)
Ibraković, koji je u proteklom periodu uspješno završio pregovore s nekoliko novih igrača na Koševu, je zadovoljan prvim dijelom priprema koji su odrađeni u Hercegovini.

"Oni danas nastavljaju da treniraju u Sarajevu. Prvi put će se na treningu pojaviti i novi golman Matej Delač. Svi daju svoj maksimum i time sam jako zadovoljan. Primijetili smo pozitivne pomake kod naših igrača koji su bili zapostavljeni u proteklom periodu. Vjerujem da će i oni doprinijeti kvaliteti igre i dobrim rezultatima tima", rekao je Ibraković.

Sportski direktor Sarajeva je kazao kako je zadovoljan radom trenera Roberta Jarnija.

"Pogodili smo kada je u pitanju šef stručnog štaba. On je izuzetno predan svom poslu. Ostvario je dobru komunikaciju sa štabom i igračima i mi (Uprava kluba op.a.) vjerujemo u njega i njegove sposobnosti", rekao je Ibraković.

Kako nam je rekao, ekipa će u četvrtak trenirati još dva puta, a u petak će prvim letom za Istanbul krenuti na drugi dio priprema.

"Prvi trening u Antaliji je zakazan za petak u 17 sati. Dole je sve spremno. Ekipa će trenirati dva puta dnevno. Uslovi za pripreme su dobri, kao i protivnici. Pripreme će na površinu izbaciti i dobre i loše stvari. Dobre ćemo usavršavati, a loše popraviti", rekao je Ibraković.