Nogomet
99

Abdel Metalsi: Nadam se da ću ove sezone debitovati za prvi tim Vitessea

Piše: Edin Isanović
Mladi nogometni reprezentativac BiH Abdel Metalsi član je holandskog Vitessea. Ovaj 20-godišnjak trenira sa seniorima, a prvenstvene utakmice igra za drugi tim "žuto-crnih“. Nastupa na stoperskoj poziciji, ali može biti alternativa na desnom beku. Metalsi je svoj kvalitet pokazao na jednom kampu koji je organizovao Nogometni savez BiH i dobio je poziv selektora Vlade Jagodića.

Abdel za Klix.ba kaže kako je nogomet počeo trenirati sa šest godina u lokalnom klubu Ultrajectum iz Utrechta, a kasnije je preselio u Vitesse.

Potom je prenio dojmove nakon prvog poziva u U-21 selekciju za mečeve protiv Austrije i Mađarske gdje su mladi Zmajevi doživjeli debakl.

"Sve je bilo dobro osim rezultata. Momci su bili super i brzo sam se uklopio u ekipu.Vladala je odlična atmosfera među mnogo novih igrača u U-21 reprezentaciji. Moram da kažem da sam sjajno prihvaćen od strane selektora Jagodića i ostalih članova stručnog štaba.Vrlo sam sretan, zadovoljan i ponosan što sam dobio priliku u bh. timu. Želio bih da se zahvalim i gospodinu Muratu Jahi, kordinatoru omladinskih selekcija NFSBiH i svima ostalim koji su mi ukazali povjerenje“, kazao je Metalsi za naš portal.

Debitant u mladoj bh. nacionalnoj vrsti naglašava kako je selektor bio zadovoljan njegovim nastupom.

"Dobio sam priliku u posljednja dva kvalifikaciona meča. Selektor i stručni štab istakli su da su zadovoljni sa mnom i da su vidjeli mnogo pozitivnih stvari. Nastupao sam na mjestu desnog beka. Nisam igrao svoju prirodnu stopersku poziciju gdje sam mogao mnogo više da pokažem. Vjerujem da ću dobiti poziv i priliku da nastavim dalje nastupe za selekciju U-21 u narednom ciklusu sa igračima godišta '94., '95. i 96", kazao je bh. reprezentativac.

Na kraju je govorio o svom aktuelnom klubu.

"Treniram sa prvom ekipom, a igram prvenstvene utakmice za drugi tim Vitessea. Imam profesionalni dvogodišnji ugovor do 1. jula 2015.godine. Nadam se da ću ove sezone debitovati u prvom sastavu i tako nastavit svoje nastupe za ovaj sjajan klub. Prošle sezone bio sam nekoliko puta u selekciji prvog tima od 18 igrača. Sjedio sam na klupi na prvenstvenim utakmicama. Vitesse je osnovan 14. maja 1892 godine, a vlasnik je ruski biznismen - Aleksandar Ziriniski. Sve je odlično organizovano do najmanjeg detalja. Od 2013. godine klub ima novi moderan trening kompleks za akademiju i prvi tim. Najbolji je u zemljama Beneluksa“, zaključio je Metalsi čiji su uzori Ramos i Spahić.