Nogomet
0

Aaron Akrapović ide očevim stopama: Ponosno bih nosio dres BiH

Piše: D. B.
Devetnaestogodišnji Aaron Akrapović sin je bivšeg bh. reprezentativca i igrača Energie Cottbusa, Brune Akrapovića. Pošao je očevim koracima, pa se u Italiji bavi nogometom i igrač je sredine terena.

Aaron je karijeru počeo u Njemačkoj, gdje je i rođen, a prve nogometne korake je napravio sa šest godina. Potom je odselio u Italiju gdje je igrao za provincijski tim u Messini na Siciliji.

Ove je godine mladi Akrapović potpisao prvi profesionalni ugovor sa Regginom, igrao je za mladi tim ovog kluba pet godina, a trenutno je na posudbi u četvrtoligašu Tuttocuoio San Miniatu. Prošle je godine igrao za Anconu i Sambenedettese, s kojim je osvojio ligu. Sada živi u Toscani u blizini Pise i na posljednjoj je godini fakulteta za turizam. Nogometu se posvetio zbog ljubavi prema sportu, a otac mu je velika podrška. U svijetu nogometa se divi Portugalcu Cristianu Ronaldu.

"Nogomet sam oduvijek volio, a razlog za to je i karijera mog oca. Sve mi je ispričao, kako za klupsku, tako i za reprezentativnu karijeru i ja mu se zaista divim. Uvijek me je podržavao u onom što radim. Meni je u karijeri uzor Cristiano Ronaldo, iako ne igramo istu poziciju", izjavio je Aaron u razgovoru za portal Klix.ba.

U BiH dolazi s porodicom, tačnije u Zenicu i Međugorje.

"Sviđa mi se BiH, a s porodicom dolazim u Zenicu i Međugorje. To je i moja zemlja", kazao je mladi nogometaš.

Nastupe reprezentacije BiH redovno prati, a siguran je u plasman na Svjetsko prvenstvo 2014.

"Pratim igre naših reprezentativaca i drago mi je zbog njihovih uspjeha. Zaista, radi se o vrhunskim igračima, koji će sigurno igrati u Brazilu. Siguran sam da će napraviti dobar rezultat", smatra Aaron.

On je ranije nastupao za kadetsku reprezentaciju Italije, a ostvarenje sna bi mu bilo da jednog dana obuče dres svoje zemlje.

"Mogu reći da, ako bi mi se jednog dana ukazala prilika za to, s ponosom bih nosio dres bh. državnog tima", zaključio je mladi Akrapović.