{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na vrhovima Visočice počeo zimski alpinistički tečaj Sarajevske škole alpinizma

16.3.2015. u 09:56
16
3
Na vrhovima Visočice počeo zimski alpinistički tečaj Sarajevske škole alpinizma
16
Proteklog vikenda na vrhovima Visočice počeo je zimski alpinistički tečaj Sarajevske škole alpinizma. Planinari koji žele steći veće sposobnosti sigurnog boravka i dosezanja težih i ljepših planinskih vrhova, ukratko, ovladati zimskom tehnikom penjanja, prvi su tečajci koji su došli ove zime u Sarajevsku školu alpinizma.
Pored njih, u ništa manjem broju su mladi alpinisti, koji žele saznati, naučiti i uvježbati modernu tehniku penjanja u strmim, zasnježenim i zaleđenim stijenama.

Među tečajcima su i oni, koji žele penjati se na Mont Blanc, a čak i alpinistica koja ove godine želi posjetiti Himalaje i penjati se na jedan šesttisućnjak.

Naredna dva vikenda tečajci će se penjati u Sjevernoj strani Mokrih stijena i Sjeveroistočnom grebenu Vita na Visočici i u stijeni Kotlova na Bjelašnici.

Vrijednost ovog tečaja je samostalan uspon na Lupoglav na Prenju, Maglić zimi, ili Mont Blanc i neke vrhove Himalaje ljeti.

U Sarajevskoj školi alpinizma učestvuju istaknuti bh. alpinistički instruktori, pomažu im naši najbolji alpinisti, a školu vodi Muhamed Gafić.

Sarajevska škola alpinizma je registrovana u Ministarstvu pravde BiH i može školovati alpiniste na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: