{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostarac Damir Beljo u profesionalnom boksu

19.10.2012. u 09:10
3
3
Mostarac Damir Beljo u profesionalnom boksu
3
Mostarac Damir Beljo u profesionalnom boksu
Damir Beljo
Damir Beljo iz Mostara jedan je od najuspješnijih bh. boksera, a naredne sedmice u Beogradu imat će svoj prvi meč u profesionalnom boksu.
U debiju u profesionalnoj karijeri za protivnika će imati odličnog bugarskog borca Nikolaja Ermenka.

"Ovo je nova stranica u mojoj karijeri i nadam se da ću na startu zabilježiti pobjedu. Već duže vremena se spremam za ulazak među profesionalce, a mislim da je sada pravi trenutak", kaže Beljo.

Beljo je sedmerostruki je prvak BiH u teškoj kategoriji (do 91 kilograma). Učestvovao je na tri evropska i dva svjetska prvenstva, mediteranskim igrama, a osvajač je nekoliko međunarodnih turnira. On je nedavno imao veoma zapažen nastup u glavnom gradu BiH.


Na dvodnevnom takmičenju na turniru „Mustafa Hajrulahović Talijan“ , učestvovalo je 60 boraca iz Austrije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Kosova, Crne Gore i BiH. U izboru stručnog žirija za najboljeg boksera turnira proglašen je upravo bh. reprezentativac Damir Beljo, koji je član banjalučke Slavije. Do sada je u karijeri imao 115 mečeva od kojih je iz 99 izašao kao pobjednik. Inače, Beljo je nekoliko puta proglašavan za najuspiješnijeg sportistu grada Mostara.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: