|

Mostarac Damir Beljo pobijedio boksera Sifua Ninju

Mostarac Damir Beljo pobijedio boksera Sifua Ninju
2
Klix.ba
22.12.2012. u 15:12
3
komentara
2

dijeljenja
Mostarac Damir Beljo pobijedio boksera Sifua Ninju
Damir Beljo nastavio je sa odličnim borbama u prosfesionalnom boksu i u trećoj borbi zabilježio je pobjedu. Sinoć u njemačkom Kolnu na borilačkom spektaklu "XMAS Fight Night“ bio bolji od Turčina Koksala Orduhana, koji nastupa pod njemačkom zastavom, i koji je poznat po nadimku Sifu Ninja.
Organizator ovog odličnog borilačkog spektkal je organizacija "ECB Boxing“, koji je jedna od najboljih bokserskih kuća u Evropi. Oni su bili prezadovoljni nastupom mostarskog boksera, tako da već ima ponude za naredne mečeve.

"Svi su mi čestitali. Vlasnik ECB-a Erol me je pozvao u svoj kamp na zajedničke pripreme sa Alexom Alexejevim, bivšim olimpijskim prvakom, koji ima velike šanse da bude svjetski provak u profesionalnom boksu", kaže Beljo.

Beljo i Orduhan borili su se u jednom od uvodnih mečeva Manuelu Charru, bokseru iz Libanona koji se prije tri mjeseca borio s Vitalijem Kličkom, a‚koji će u Kelnu imao meč protiv Konstantina Airicha.

Damir Beljo je u kratkoj profesionalnoj karijeri, dosada je pobijedio Rokija Jovanovića, Jonathana Pasija i Koksala Orduhana.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...