sport
0

Mladi bh. borac Rasim Bašić u subotu će se boriti protiv Same Petjea

Klix.ba
Borac sarajevskog kluba "Šampion", Rasim Bašić, nakon sjajne borbe na K-1 Open Challengeru protiv Grega Smole, u kojem je, iako poražen, pokazao svoj talent, ponovo će imati odličan meč, ovog puta protiv opasnog Same Petjea na Gorizia Fight Night 28. septembra.

Bašić je višestruki prvak Bosne i Hercegovine te je prošle godine osvojio i WKA pojas prvaka svijeta do 71 kg. Ovaj mladi borac je početkom septembra pružio sjajnu borbu protiv Grega Smole, koji je bio znatno teži, ali i za nijansu bolji. Bašić je odmah nakon meča nastavio treninge visokim tempom, što mu je dobro došlo za neočekivani poziv u Novu Goricu. Trener Haris Radmilović ističe kako je Rasim u sjajnoj formi, ali i da je Petje vrhunski borac i da će borba biti odlična.

Samo Petje je također nastupio na Termama Čatež 8. septembra, gdje je u borbi s Sanelom Muslićem teško oštećen odlukama glavnog sudije, koji ga je diskvalifikovao, nakon čega Muslić nije prihvatio pobjedu.

Bašić i Petje će se boriti u subotu, 28. septembra, u meču do 72 kg prema K-1 pravilima, i s obzirom na to da su se obojica ranije dokazali kao vatreni borci sigurno će i u ovom meču pružiti atraktivnu borbu.