sport
0

Bosnian Fight Championship: Borci se predstavili i izvagali

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Predstavljanje i vaganje boraca koji će nastupiti na borilačkoj manifestaciji "Bosnian Fight Championship" obavljeno je danas u Sarajevu.

Na turniru koji će u subotu biti održan u sarajevskom Domu mladih publika će imati priliku da pogleda deset vrhunskih mečeva, po pet u verzijama K1 i MMA.

U glavnoj borbi večeri bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić borit će se protiv bivšeg američkog UFC šampiona Ricca Rodrigueza, koji je prihvatio da na turniru zamijeni povrijeđenog Eddiea Sancheza.

Stojnić je nakon vaganja izjavio da ge očekuje težak meč protiv čovjeka čija karijera govori sama za sebe.

"Dva puta sam se oprobao u UFC-u i želim pokušati opet. Ricco je šampion, njegovi rezultati su impresivni i očekuje me izuzetno teška borba. Nezgodno je što je do Sanchezove povrede došlo nekoliko dana prije početka manifestacije, pa sam morao pripremati taktiku za drugog protivnika. Rodriguez je trenutno u boljoj formi od Sancheza, tako da ću imati puno teži zadatak", izjavio je Stojnić.

Rodriguez se zahvalio na pozivu za učešće na turniru i rekao da je upoznat sa Stojnićevim stilom borbe.

"Stojnić je eksplozivan borac koji borbe završava prije isteka prve runde. Za takav stil borbe se ne možete pripremiti. Morate visoko držati ruke i paziti da ne primite udarac. Kako god da borba završi najbitnije je da priredimo spektakl za publiku", istaknuo je Rodriguez.

Stojnić je odlučio posvetiti borbu protiv Sancheza Muhidinu Pivodiću, policajcu koji je 31. decembra prošle godine ubijen dok je osiguravao crkvu u Reljevu.

Turnir počinje sutra u 20 sati u sarajevskom Domu mladih.

Na rasporedu su i MMA borbe: Marcin Prachnio (Poljska) - Milan Vincić (Hrvatska), Ezin Salmani (Kosovo) - Mario Milosavljević (Srbija), Drago Kozin (BiH) - Vaso Bakočević (Crna Gora) i Ermin Lugan (BiH) - Milutin Ciritović (Srbija).

Pored borbe večeri snage u K -1 odmjerit će Dario Kadić (BiH) - Bojan Džepina (BiH), Casy Green (Holandija) - Denis Marijanović (BiH), Niko Verresen (Holandija) - Albin Fajković (BiH), Benjamin Masudi (Holandija) - Nerdin Fejzović (BiH) i Bojan Bekonja (BiH) - Mahir Turko (BiH).