{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstvo sporta RS prekinulo saradnju sa Olimpijskim komitetom

S
8.8.2012. u 15:16
0
96
Ministarstvo sporta RS prekinulo saradnju sa Olimpijskim komitetom
0
Ministarstvo sporta RS prekinulo saradnju sa Olimpijskim komitetom
Dijana Rađo i Ivana Ninković u Londonu
Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske saopštilo je da prekida svaku saradnju sa Olimpijskim komitetom BiH nakon što su u olimpijski tim BiH uvršteni i članovi porodice čelnika tog komiteta da bi prisustvovali Olimpijskim igrama u Londonu.
"Ovakvim potezom nanijeli su veliku štetu sportu BiH, a sportistima pokazali svoje pravo lice i viziju za kakav sportski sistem se zalažu“, naglašava se u saopštenju resornog ministarstva.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS navodi da je i do sada upozoravalo sportsku javnost na neprihvatljivo djelovanje čelnika Olimpijskog komiteta BiH, ali da je ovaj posljednji incident "zaista bez presedana u olimpijskom svjetskom pokretu".

"Do daljeg Ministarstvo porodice, omladine i sporta prekida svaku saradnju sa Olimpijskim komitetom BiH i čeka reagovanje nadležnih organa i utvrđivanje odgovornosti svih po ovom pitanju", zaključuje se u saopštenju.

Portali u BiH objavili su fotografije iz Londona Dijane Rađo, kćerke predsjednika Olimpijskog komiteta BiH Izeta Rađe, za koju navode da je akreditovana i nosi opremu olimpijskog tima BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: