{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mini Liga šampiona 24. maja na Trgu slobode u Tuzli

13.5.2014. u 13:29
25
0
Mini Liga šampiona 24. maja na Trgu slobode u Tuzli
25
Mini Liga šampiona 24. maja na Trgu slobode u Tuzli
Poslije Sarajeva, Mostara i Banja Luke, Mini liga šampiona koju organizuju UniCredut Bank i Otvorene zabavne škole fudbala 24. maja stiže na tuzlanski Trg slobode. Mini liga šampiona na kojoj će učestvovati blizu 400 djevojčica i dječaka iz 16 bh.gradova održat će se na dan odigravanja finala Lige šampiona u kojem se sastaju gradski rivali Real i Atletico.
"Mini liga šampiona će se odvijati na 15 stanica Fun Footballa, postavljenih na Trgu slobode u centru Tuzle. Sa djecom će raditi oko 100 trenera i asistenata. Na svakoj stanici, radit će se različite fudbalske igre, a djeca će, nakon završene igre na jednoj, prelaziti na drugu stanicu. Sva djeca će imati majice u bojama finalista Lige šampiona i rad na stanicama će se odvijati u duhu UEFA takmičenja, navijanja, fair playa i poštivanja“, kaže Esad Hadžijusufović.

Osim igranja fudbala, bit će upriličeno i niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu posvećenih fudbalu, UEFA Ligi šampiona, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani i fer navijanju.

"Nama je drago što smo domaćini događaju koji će bez sumnje ukrasiti Tuzlu. Pogotovo nam je drago što se to događa u godini u kojoj se tuzlanski sportski kolektivi vraćaju u Premijer ligu. Nadam se da će do tada i Sloboda biti u Premijer ligi BiH. Svakako da podržavamo ovakvu manifestaciju i raduje nas dolazak djevojčica i dječaka iz drugih bh.gradova u Tuzlu“, kaže Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla.

"Ponosni smo što je UniCredit Bank dio Mini lige šampiona, koja iz godine u godinu prerasta u pravi praznik za djecu. Mi u UniCreditu smatramo svojom obavezom brinuti o kvaliteti življenja u našoj sredini, posebno imajući u vidu djecu, kao budućnost našeg društva, stoga smo sretni što ovom manifestacijom dajemo skromni doprinos njihovom sretnijem odrastanju. Radujemo se dječjim osmijesima povodom predstojeće Mini lige šampiona u Tuzli”, izjavio je ovim povodom direktor UniCredit Bank, Ivan Vlaho.

Mini Liga šampiona održana je do sada u Sarajevu 2011. godine, Mostaru 2012. godine i Banja Luci 2013. godine, a na radost i veliko oduševljenje njenih učesnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: