sport
412

Lejla Tanović osvojila prvu medalju za BiH na UCI S2 utrci u Grčkoj

Klix.ba
Lejla Tanović je jučer vozila prvu etapu trodnevne utrke UCI S2 Halkidiki u Grčkoj. Nakon prve hronometarske etape zauzela je 4. mjesto u generalnom plasmanu.

Danas je vožena izuzetno zahtjevna druga etapa u dužini od 42 kilometra. Lejla je zauzela 3. mjesto i prvi put osvojila medalju na jednoj UCI S2 utrci za Bosnu i Hercegovinu.

"Utrka je bila teška i dosta isrcpljujuća, poredak se stalno mijenja,o ali je Lejla na kraju završila kao trećeplasirana. Vodeća u generalnom plasmanu je očekivano Ana Konavalova, dok je Lejla uspjela nadoknaditi zaostatak nad Grčkom vozačicom. Trenutno se nalazi na 3. mjestu u generalnom plasmanu sa samo jednom sekundom minusa iza druge vozačice", rekao je trener Amar Njemčević.

Bitno je napomenuti da je Lejla najmlađa u ženskoj kategoriji, što ostavlja dovoljno prostora za prikupljanje iskustva. Sutra je na planu zadnja etapa i najteža do sada. Dužina etape iznosi 52 kilometra i 2.000 metara visinske razlike.

"Veoma je bitno da se Lejla maksimalno odmori i pripremi za sutrašnju etapu. Čeka nas veoma težak i dug dan takmičenja tako da moramo biti spremni što je bolje moguće. Iako Lejla trenutno zauzima veoma dobru 3. poziciju utrka je sasvim neizvjesna s obzirom da je prvih pet vozačica unutar par minuta", rekao je Njemčević.