sport
797

Lejla Tanović niže uspjehe: Najbolja bh. biciklistkinja druga u Grčkoj

Klix.ba
Lejla Tanović je osvojila drugo mjesto u generalnom plasmanu na međunarodnoj etapnoj UCI utrci u Grčkoj. To donosi 70 UCI bodova za najbolju biciklistkinju Bosne i Hercegovine. Lejla trenutno ima 186 bodova, a sa novoosvojenih 70 očekuje da se približi 100 najboljih biciklistkinja svijeta.

"Lejla je danas vozila najtežu etapu i dala je svoj maksimum, što je dovela do još jednog trećeg mjesta. Nakon završene tri etape Lejla je zauzela drugo mjesto u generalnom poretku i tako osvojila nevjerovatnih 70 UCI bodova. Izuzetno sam ponosan na njenu današnju vožnju. Pokazali smo da je Lejla nova nada svjetskog biciklizma", rekao je trener Amar Njemčević

Pobjedu u ženskoj konkurenciji je odnijela ruska vozačica Ana Konovalova, dok je u muškoj konkurenciji pobijedio svjetski šampion u maraton kategoriji, grčki vozač Ilias Periklis.

"Izuzetno sam sretna zbog današnje utrke gdje sam pokazala svoj puni potencijal. Dodatno mi je otežalo što se neočekivano nije moglo doći do feed zone, pa su takmičari vozili utrku sa jednom flašom vode. Napokon su došli na vidjelo moji treninzi i trud, zadovoljna sam da se sve isplatilo. Dugo sam pratila trenerov režim i napokon možemo uživati u rezultatima. Sada slijedi mali odmor i onda nastavljamo sa prikupljanjem bodova", rekla je Lejla.

Naredna UCI utrka na kojoj će nastupiti naša najbolja vozačica je UCI C2 utrka u Istanbulu. Nakon toga Lejla počinje sa pripremama za prve Olimpijske igre u Bakuu.

"Sada nam slijede pripreme za još dvije UCI utrke sa ciljem osvajanja UCI bodova i do kraja augusta probijanje granice i ulaska u 100 najboljih na svijetu. Poslije nastavljamo sa pripremama za cestovnu utrku, odnosno prve Olimpijske igre u Bakuu. Morat ćemo trening prilagoditi ovoj disciplini i dat ćemo svoj maksimum da se Lejla što kvalitetnije spremi", rekao je za kraj Njemčević