NBA
6

Wiggins trojkom u posljednjoj sekundi zaledio Oklahomu, Lakersi opet poraženi

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Minnesote trojkom Andrewa Wigginsa u posljednjoj sekundi meča slavila je protiv Oklahome u gostima rezultatom 115:113, dok je pobjedu upisala i ekipa New Orleansa koja je slavila protiv LA Lakersa rezultatom 119:112.

Timberwolvesi su bolje počeli meč pa su na otvaranju imali prednost od čak 13 poena razlike u svoju korist (27:14), ali je domaći tim do kraja prve četvrtine smanjio tu prednost, da bi već sredinom druge četvrtine Oklahoma stigla u prednost.

Uslijedio je izjednačen meč u kojem je Minnesota opet napravila razliku i stigla do 12 poena razlike koju je gotovo kompletnu treću četvrtinu čuvala, no u samom finišu meča Oklahoma je stigla do prednosti od jednog poena razlike te su gosti u posljednjem napadu imali priliku za pobjedu.

Wiggins je stvari uzeo u svoje ruke, pogodio trojku i poravnao se s Townsom u svojoj ekipi, jer su obojica meč završila sa po 27 poena, dok je kod Thundera najefikasniji bio Westbrook koji je meč završio s 31 poenom, deset asistencija i pet skokova. Carmelo Anthony meč je završio sa 23 ubačena poena.

U drugom meču Lakersi su poraženi od New Orleansa rezultatom 119:112, a goste su do pobjede vodili Davis i Cousins koji su ubacili 27, odnosno 22 poena. Kod Lakersa je najefikasniji bio Clarkson koji je meč završio sa 24 ubačena poena.

Ranije su meč igrali Brooklyn i Atlanta, a domaći su bili bolji rezultatom 116:104.