Ismijavao koronavirus
72

Sramni Gobert izazvao bijes javnosti nakon što je zarazio najboljeg igrača svog kluba

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Košarkaš Utah Jazza Donovan Mitchell zaražen je koronavirusom nakon što je njegov saigrač Rudy Gobert ismijavao ovu bolest i iz šale dodirivao sve saigrače i njihove stvari u svlačionici.
Nakon što je potvrđeno da je Rudy Gobert zaražen koronavirusom takmičenje u NBA ligi je prekinuto kako bi se spriječilo širenje virusa u NBA ekipama, ali sramno ponašanje francuskog košarkaša trenutno je u centru pažnje zbog činjenice da je zarazio svog saigrača.
Gobert se u ponedjeljak na konferenciji za medije ismijavao s ovom bolešću i s osmijehom na licu je dirao sve diktafone i mikrofone, nakon čega je istrčao iz Utahovog press-centra, da bi dva dana nakon toga saznao je da je zaražen od koronavirusa.
Samo nekoliko sati nakon što je objavljeno da je Gobert zaražen, stiže i informacija da je njegov saigrač i najbolji igrač kluba Donovan Mitchell zaražen koronavirusom, a krivac za sve je upravo ovaj francuski košarkaš koji je iz šale dirao sve svoje saigrače i njihove stvari, zbog čega je izazvao bijes javnosti.

Do sada je virus prisutan u više od 110 zemalja svijeta, a više od 4.200 ljudi je preminulo od posljedica koronavirusa.