Prekinuta sezona
16

Košarkaši ekipa koje su igrale protiv Utah Jazza moraju u karantin

F. Z.
Gobert zaražen koronavirusom (Foto: AFP)
Gobert zaražen koronavirusom (Foto: AFP)
Nakon što je potvrđeno da je Rudy Gobert zaražen koronavirusom takmičenje u NBA ligi je prekinuto kako bi se spriječilo širenje virusa u NBA ekipama.
Međutim, to ne znači mnogo košarkašima koji su možda već zaraženi koronavirusom. Kako bi zaštitili ostale, košarkaši koji su igrali protiv Utah Jazza u proteklih deset dana morat će u samoizolaciju, istaknuo je ESPN-ov Brian Windhorst, javlja CBS.

Ekipa iz Salt Lake Cityja u tom periodu igrala je protiv Cleveland Cavaliersa, New York Knicksa, Bosto Celticsa, Detroit Pistonsa i Toronto Raptorsa.

Prema riječima The Athleticovog Shamsa Charanije košarkaše Raptorsa klub je već informisao kako moraju u karantin 14 dana. Prema izvještajima iz Sjedinjenih Američkih Država košarkaši Utah Jazza još uvijek su u svlačionici Chesapeake Energy Arene i neće im biti dozvoljeno da se avionom vrate kući iz Oklahome.
Gobertovi postupci prije nego što je objavljeno da ima koronavirus nisu baš mnogo pomogli. Nakon konferencije za medije u ponedjeljak Francuz je rukom namjerno dotaknuo svaki mikrofon koji je bio na stolu.