Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mirza hvala ti...
pa neMere tako. Jbg, nije onaj iz Plužina, Plava i Pazara znao za Mirzu, nije ga to interesovalo a dobro znamo da su to danas većinski stanovnici Sarajeva!
Nadam se da Mirzu ove ko fol Sarajlije (papci koji su se spustili tokom i posije posljednjeg rata) neće zaboraviti kao Pimpeka i Kemu. Hvala Zagrebu što naše rođene idole slavi kao svoje....
Upitana danas od jednog spanskog saradnika: zar nije tvoje ime musko? Jesi li poznavala Mirzu nekadasnjeg naseg igraca Reala Madrida? Gledao sam gotovo sve njegove utakmice! Nazalost nije medju zivima, ali zivi u nasim sjecanjima rekla sam. I ja sam skoro sve njegove utakmice pratila. Nas legenda AS svih vremena.
Trebalo bi osnivati jednu BH kuću slavnih, koja bi njegovala uspomenu na ovakve ljude, Bosance, sportiste, muzičare, filmadžije. Naši su nam najpreči.
Eh Mirza, Mirza...predobar covjek i veliki igrac koji je kosarksku igu pretvarao i demonstriro kao umjetnost. Spektakularno savrsenstvo pokreta sa najvisom inteligencijom i razmisljanjima u igri...Mirza je igrao 20-30 ispred svoga vremena. Rahmet i slava Kindze.
Eno, Dario kaze, da nismo dobro obiljezili...
za je bano je na dva evropska seniorska zlata jedno svjetako i jedno OLIMPIJSKO (a navodim samo zlatne medalje) i jos pregrst drugih boja kao i jos neka zlata iz mladjih uzrasta reci da je bio VECI COVJEK NEGO KOSARKAS ... mos mislit k’aka je ovo je be na LAFCINA i MANGUPCINA bila ;) ozbiljan “igrac” prijatelju, ozbiljan !!!
Ostali su nam Danko i Dario
Kada ovi zadojeni nacionalizmom komentarišu sport,vidi se kakav im je mentalni sklop.Ako ga cijeli svijet sporta uvažva ko ste vi da ružno i primitvno komentarišete?
Kindže živi vječno u našim srcima
Jedan od onih cije ime i primjer treba da se spominje malo cesce... a ne kada ga se sjeti ACB liga na Twitteru. A malo manje jebivjetara kao Dodik, Bakir, Oric, Mladic i ostala bagra. Sto im vecu paznju dajemo, vise nas 'ebu u glavu i novcanik. Dajte malo vise Delibasica, Benesa, Tesle, Djokovica, Drazena... i pozitivnih primjera ljudi sa ovih prostora.
Mlad sam.. Ali zasto je najveci sportista?
skroman text za ovakvu velicinu ako cemo realno
mlad si pa googlaj !!! najveci sportski uspjeh koji je Bosna i Hercegovina ili tada republika, a svakako Sarajevo ikada ostvarilo na krilima ovog covjeka !!!
Ljudska gromada...hvala za sve druze!
Da su Bosnjaci slicni Srbima bili bi uspjesni danas u kosarci, ali Alija je htio da im usadi mentalitet muslimana iz Pakistana,Irana Bangladesa pa nam je i sport takav
sarajevo koliko je god imalo dušu,isto toliko je sada nema!!!!!