Košarka
79

Pandža izabrao zlatne košarkaše za Svjetsko prvenstvo u Španiji

Piše: E. M.
Josip Pandža (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Josip Pandža (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Selektor kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Josip Pandža u proteklom periodu u Kaknju odabrao je košarkaše koji će braniti boje naše zemlje na Svjetskom prvenstvu u Španiji, a njihovo zvanično okupljanje je za pet dana u Kaknju.

Prvi dio priprema Pandža je odradio u Kaknju gdje je od 24 košrkaša izabrao one koji će igrati na Svjetskom prvenstvu koje će biti odigrano do 23. juna do 3. jula u Španiji. Prozivka zlatnih momaka zakazana je za 16. maj u Kaknju kada počinju pripreme za najveće takmičenje.

Na spisku najuspješnijeg bh. selektora našli su se: Džanan Musa - Cedevita Zagreb, Lazar Mutić - Baloncesto Torrelodones Španija, Sani Čampara - Spars Sarajevo, Srđan Kočić - Spars Sarajevo, Semin Karić - Spars Sarajevo, Vedran Mirković - Koš Sarajevo, Amar Barukčija - Koš Sarajevo, Emir Bačvić - Koš Sarajevo, Stefan Radosavljević - Igokea Aleksandrovac, Aljoša Janković - Igokea Aleksandrovac, Emir Čerkezović - Sloboda Tuzla, Drago Cvitanović - Brotnjo Čitluk, Miladin Vlačić - Budučnost Bijeljina, Adi Alikadić - Radnički Goražde, Semin Burko - Čelik Zenica i Denis Milinović - Busovača.

Sa okupljanja potencijalnih bh. reprezentativaca (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Sa okupljanja potencijalnih bh. reprezentativaca (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Tokom desetodvnevnog okupljanja izabranici Josipa Pandže snage će odmjeriti i sa selekcijama Egipta i Turske, a učestvovat će i na međunarodnom turniru u Travniku.