Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Upravo to! Naš osnovni problem je kompleks niže vrijednosti. Uvijek se u svim sportovima prilagođavamo protivniku. Dok sportisti ne počnu razmišljati ovako kao Musa, nema ni uspjeha.
To je to, mentalitet pobjednika. Kod nas kvalifikacije u fudbalu ili kosarci nisu ni pocele, idu izjave fudbalera i trenera tipa; "boricemo se za drugo mjesto", "mozemo do baraza", i ostale bljuvotine. Da se covjeku smuci sport Svaka cast Musi, samo deri majstore :)
primjer reprezentacija Islanda vece Sarajevo od njihovog broja stanovnika al zato imaju tu sportsku volju i ne boje se nikog
Tako i treba,protivnika poštovati ali uvijek imati pozitivan stav i vjerovati da ćeš pobijediti a ne ulaziti u utakmicu sa luzerskim mentalitetom
Island 300.000 stanovnika ode na svjetsko dakle problem je u mentalitetu
Musu treneri Cedevite već godinama upropaštavaju. Gledam neki dan utakmicu Cedevita - Olimpija, Musa počinje sa klupe. Onda ga ubaci, ali saigrači mu bukvalno ne daju loptu, tri napada za redom takav igrač ne dodirne loptu, a Afroamerikanci soliraju, ali samo ne daj Musi lopte. Musa treba bježati iz ovog kluba, podhitno u neki euroligaški. Više je napredovao sa Duletom za mjesec, nego što će sa Zdovcom za godinu.
Momak ima ugovor a i sam bi rekao ako mu nepase igra i mentalitet suigraca.
Momak polahko ali sigurno koraca prema kosarkastim zvijzdama
Los spid po sluzokozi su izrasle kraste
Jel tako mislis i kad te guze
Ooooooo musa sha mai
bolje ti je malo spusti se na zemlju, da ne zavrsis kao darko milicic..
Dzananu bi svakako dobro dosla jos jedna sezona kaljenja u Evropi, ali ako prodje na draftu , sta da se radi. Vjerovatno ce godinu dana provesti na nabijanju misicne mase, a koliko ce to pozitivno ili negativno uticati na njegovu motoriku ostaje da se vidi. U svakom slucaju se radi o ogromnom talentu, i steta bi bilo da ne dostigne makar 50% od svojih stvarnih mogucnosti. Sretno!
@sobber12 Teodosic je desetak godina stariji, ako se ne varam. A mislim da i nije bio draftovan. Bez obzira, Musa je ogroman potencijal, ali je jasno da mu je potrebno doziranje, bez obzira na njegovu zrelost u igri. Ono mentalno uvijek na kraju odlucuje, a ako jedan Bryant ide psihologu, sto ne bi i nas Dzanan.
@patos jest, aøi sto je Nurkic kad je otisao u NBA bio dvadesetak kila tezi od Dzanana. Momku treba misica, i to je tako jasno. Ja bih volio da je on vec sada 125kilas sa istim performansama koje trenutno pruza, ali nije. Zato mu treba puno strucne pomoci, i ako sve krene po planu, moze Musa postati cak i najbolji Evropljanin u NBA, i to svih vremena.
Svidja mi se ime Musa
Posred mene u dubinu duse!