Košarka
704

Mulaomerović: Teletović je sinoć rekao da napušta reprezentaciju, neću ga voditi u Švedsku

Piše: E. B.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Nakon što je danas na konferenciji za medije Mirza Teletović otvorio dušu, javnosti se odlučio obratiti i selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović.

Podsjetimo, Teletović je pojasnio sinoćnji incident sa Džananom Musom, ali je kao glavne krivce za debakl u kvalifikacijama okarakterisao Košarkaški savez Bosne i Hercegovine i selektora Damira Mulaomerovića.

Mulaomerović je odgovorio kako je Teletović iznio mnogo laži.

"Poslije svega imam potrebu da se poslije svega obratim i da razjasnim neke stvari. Kao selektor moram stati u zaštitu Saveza i cijele reprezentacije. Mirza je sinoć samoinicijativno napustio svlačionicu i rekao je da neće ići u Švedsku i da odlazi. Danas je organizovao konferenciju bez moje dozvole", počeo je svoj monolog selektor Mulaomerović.

"Kapiten reprezentacije se ne može ponašati onako na kraju utakmice, a da ne govorim da kao kapiten ne smije da napusti tim. To je zadnji čovjek koji bi trebao da napusti reprezentaciju. S tim se neću i ne mogu složiti".

"Što se tiče discipline, Teletović priča o redu, radu i disciplini, a on kao kapiten se toga ne drži. Vidjeli ste i sami kako se ponaša. Priča o disciplini, a kasni na treninge, kasni na sponzorske evente gdje nas čeka stotinu djece. Neće da putuje u Rusiju, neće da putuje u Švedsku...

Laž je ono što je rekao oko izmjene protiv Rusije. Rekao sam mu 'dođi malo da odmoriš', a on je odbrusio 'neću'. Tokom priprema je spavao odvojeno od reprezentativaca, bio je nespreman, došao je sa 10 kilograma viška, toga smo svi svjesni, ali smo radi mira u reprezentaciji šutili", rekao je Mulaomerović koji je prekrižio Teletovića sa liste putnika u Švedsku.

"Mirza s nama sutra ne putuje u Švedsku, da bi zaštitili integritet svih momaka", bio je kategoričan Mulaomerović.

Što se tiče sukoba Teletović-Musa, Mulaomerović je na strani naše velike nade.

"Što se tiče Muse, ja sam stao iza njega. On je projekat bh. košarke i bit će zvijezda. Ja ću staviti Musu u Realu ili Barceloni da igra 40 minuta. To sam rekao svima na pripremama jer on zaslužuje svu moguću pažnju".

Mulaomerović je prokomentarisao i snimak derneka naših reprezentativaca koji je pušten u javnost neposredno pred put u Rusiju.

"Pustio sam ekipu na taj dernek, a tajming snimka je poprilično čudan. Tamo su svi bili svi osim Mirze, koji je bio pušten da ide na svadbu svoje sestre", rekao je Mulaomerović.