Košarka
761

Selektor kaznio kapitena: Mirza Teletović ipak ne putuje u Švedsku

Piše: E. B.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Selektor Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović je kaznio Mirzu Teletovića neodlaskom u Švedsku, čak i u svojstvu navijača.

Naime, jutros su reprezentativci Bosne i Hercegovine izuzev Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića iz Sarajeva avionom krenuli za Švedsku, a prethodnim dogovorom trebalo je da se naši NBA igrači letom preko Beča priključe ekipi u popodnevnim satima.

Mulaomerović je odlučio kazniti Teletovića, te je Košarkaški savez ispoštovao njegovu želju i Mirzina avionska karta je stornirana. Tako će u Švedsku samo Nurkić doputovati naknadno.

Podsjetimo, nakon jučerašnjih dešavanja i obraćanja javnosti najprije kapitena selekcije, a potom i selektora Mulaomerovića, Teletović je i dalje namjeravao putovati u Švedsku.

Mulaomerović je konferenciju za medije održao u hotelu Radon Plaza, u kojem se nalazio i Teletović zajedno sa Džananom Musom sa kojim se i pomirio, te je Teletović pokušao izgladiti situaciju i sa selektorom Mulaomerovićem, no selektor mu je saopćio da ne računa na njega dok je on na klupi bh. tima te je Mirzina avionska karta na kraju stornirana.