Euroliga
0

Muk u Areni: Partizan ispustio pobjedu iz ruku i udaljio se od play-offa

N. M.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši beogradskog Partizana večeras su poraženi od grčkog Olympiacosa, koji je u Štark Areni u 32. kolu Eurolige slavio rezultatom 74:69.
Vodio je Partizan nošen podrškom više od 20.000 navijača od samog početka, ali je grčki velikan održavao priključak i konstatno bio blizu domaćinu.

Prvi put se Partizan odlijepio u finišu poluvremena, kada je poveo s dvocifrenom prednosti od 40:30.

Održavao je lijepu prednost tim Željka Obradovića i tokom treće četvrtine, a na ulasku u posljednjih deset minuta je imao vodstvo od 58:49. No, tada upadaju crno-bijeli u krizu i Olympiacos stiže do preokreta (61:64).

Tada jako važna četiri vezana poena za Partizan ubacuje Kevin Punter te tako vraća prednost beogradskom timu na dvije i po minute do kraja.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Uslijedilo je novo vodstvo Olympiacosa, potom je Kaminsky poravnao, a prednost gostima vratio Fall. U narednom napadu domaći propuštaju tri prilike da poentiraju i potom prave faul.

Williams-Goss je pogodio za 73:69 vodstvo grčkog tima. Završilo je 74:69, a tako je Partizan sada ostao jednu pobjedu udaljen od 10. mjesta koje vodi u play-in, gdje će četiri tima tražiti dva mjesta za play-off Eurolige.

Kraj utakmice obilježen je mukom u beogradskoj Areni, koja je prepoznatljiva po užarenoj atmosferi.

Tim iz Pireja je do pobjede nosio Williams-Goss sa 17 ubačaja, dok je 13 poena ubacio Papanikolau. Kod Partizana je bolji od ostalih bio Punter sa 19 koševa.

Sada Partizan, dva kola prije kraja regularnog toka sezone, zauzima tek 13. poziciju na tabeli s omjerom 14-18. Takav omjer imaju još Žalgiris, Armani i Valencia, a deseti je Efes sa omjerom 15-17 te on trenutno ide u play-in.

Rezultati:

Žalgiris - Armani 87:73

Baskonia - Efes 76:97

Bayern - Barcelona 79:87

Partizan - Olympiacos 69:74

Tabela: